Liga 1

Petrolul revine de la 0-2 pe teren propriu cu FCSB și salvează remiza dintr-un penalty în minutul 90+4

Sursă foto: https://www.facebook.com/official.fcpetrolul/

Liderul FCSB a avut meciul de la Ploiești la discreție, dar Petrolul a revenit când puțini se mai așteptau și a obținut in extremis un punct, scor 2-2, în meciul disputat în cadrul etapei a 14-a.
Așa am trăit: Petrolul - FCSB

Nici nu se încheiaseră coregrafiile din cele două peluze când Damian Djokovic a deschis scorul, în minutul 2, cu un șut din interiorul careului, profitând de o minge venită de la un adversar.

Prima repriză a fost marcată de accidentarea suferită de Sergiu Hanca. Acesta n-a mai putut continua după un tackling prin alunecare din partea lui Joyskim Dawa, în minutul 24.

Avertizat cu cartonaș galben, chiar dacă a intrat la minge, Dawa i-a lăsat locul în teren lui Mihai Lixandru, în minutul 34.

FCSB și-a dublat avantajul imediat după pauză prin Alexandru Băluță, jucător care a trimis în poarta din interiorul careului la cinci minute după reluare. Un gol care a avut nevoie de validare din partea VAR.

Cei de la Petrolul au dat semnalul revenirii prin reușita de excepție a lui Jair, în minutul 70, dintr-o lovitură liberă pe care tot el o obținuse.

În minutul 72, Gheorghe Grozav a fost aproape de gol cu un șut din interiorul careului. Portarul Ștefan Târnovanu a respins senzațional cu o mână în afara terenului.

Centralul Radu Petrescu a acordat lovitură de la 11 metri pentru Petrolul în minutul 90+4 la căderea lui Ngezana asupra lui Jair.

Grozav a transformat de la punctul cu var nu fără emoții, mingea trecând practic pe sub Târnovanu.

FCSB rămâne pe primul loc în clasament indiferent de rezultatul dintre CFR Cluj și Farul, echipe care vor încheia etapa, luni, de la 20:30.

Petrolul urcă pe loc de playoff după această remiză.

Caseta tehnică

Petrolul: Zima – L. Dumitriu, Papp, Meijers, Pedro Justiniano (Diomande 46) - Doua, Seto (Jefferson 60), Hanca (Z. Petrovic 31; Abuashvili 83) - I. Răducan (M. Rădulescu 46), Grozav, Jair. Antrenor: Florin Pârvu.

FCSB: Târnovanu - Pantea, Ngezana, Dawa (Lixandru 35), Radunovic - Djokovic, Şut, Olaru - Al. Băluţă (Compagno 90+1), D. Rotariu (C. Ganea 82), Oct. Popescu (Miculescu 46). Antrenor: Elias Charalambous.

Cartonaşe galbene: Doua 52 / Dawa 27, Olaru 62, Lixandru 69, Pantea 90+4.

Arbitri: Radu Petrescu - Mircea Mihail Grigoriu, Mihai Marius Marica.



Petrolul revine de la 0-2 pe teren propriu cu FCSB și salvează remiza dintr-un penalty în minutul 90+4