Liga 1

Blestemul Petrolului: un alt 1-1 după un nou penalty ratat, de data aceasta în minutul 90+12!

Petrolul Ploiești a reușit un rezultat de egalitate pe terenul celor de la FC Botoșani, 1-1, luni seară în etapa a doua din Liga 1. „Lupii galbeni” au avut un gol anulat de VAR și un penalty ratat în minutele de prelungire ale celei de-a doua reprize. La fel ca în meciul cu U Cluj (tot 1-1), ploieștenii au trecut pe lângă victorie cu un alt penalty nefructificat.

Petrolul a deschis scorul prin Gheorghe Grozav (15), un lut frumos oprit în plasa laterală a poții gazdelor. FC Botoșani a egalat înainte de pauză, prin Mihai Roman II (38).

În repriza secundă, Petrolul a fost aproape de victorie în mai multe rânduri. Brazilianul Jair a ratat cu poarta goală (63), apoi Gheorghe Grozav a marcat (90+2), dar golul a fost anulat pentru ofsaid.

Cărțile păreau să fie făcute pentru ploieșteni, care au fost împinși de la spate să înscrie. Nu au reușit. Un penalty în finalul partidei, în minutul 90+12, a fost ratat de  Grozav. care nu a putut marca de la punctul cu var după ce reușise o execuție a la Mbappe în prima repriză. A tras pe lângă poartă la penalty, nu a nimerit cadrul porții.

Petrolul se află la al doilea rezultat de egalitate după cel cu U Cluj, din prima etapă, meci terminat tot 1-1. Și cu U Cluj, Petrolul a ratat un penalty care le puteam aduce victoria, prin Budescu.

FC Botoşani - FC Petrolul Ploieşti 1-1 (1-1), Stadion Municipal - Botoşani
Au marcat: Mihai Roman II (38), respectiv Gheorghe Grozav (15).
Gheorghe Grozav (Petrolul) a ratat un penalty în min. 90+12.
Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureş); arbitri asistenţi: Ovidiu Artene (Vaslui), Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava); al patrulea oficial: Vlad Baban (Iaşi)

Echipele de start

FC Botoșani: Bega – Patache, Mutombo, Șeroni, Pius – Florescu, Dican, Zabou – Cărăușu, Roman, Pinson

Petrolul Ploiești: Zima – Doua, Papp, Garutti, Țicu – Grozav, Seto, Jair, Musi – Budescu, Petrovic



Blestemul Petrolului: un alt 1-1 după un nou penalty ratat, de data aceasta în minutul 90+12!