Liga 1

Petrolul invinge Rapid pentru prima data pe teren propriu dupa 22 de ani

Sursă foto: https://www.facebook.com/FCRapid1923oficial/

In prima confruntare directa la nivelul Ligii 1 dupa sapte ani, Petrolul Ploiesti a castigat pe teren propriu in fata rivalei Rapid, cu 1-0 (1-0), intr-un meci din etapa a 5-a.

Gheorghe Grozav a marcat unicul gol al meciului de pe arena “Ilie Oana”, in minutul 23, cu un sut din afara careului.

Mingea trimisa pe coltul scurt a fost scapata in propria poarta de Horatiu Moldovan, aparatorul buturilor giulestene.

Rapid a ratat doua mari ocazii in partea secunda prin Alexandru Ionita, jucator introdus de Adrian Mutu dupa pauza.

De fiecare data Ionita a trimis putin pe langa poarta celor de la Petrolul.

Pe final de meci Ivanovski a incercat sa-l surprinda pe Moldovan cu un sut de la distanta. Mingea a trecut putin peste porta Rapidului.

Meciul de la Ploiesti s-a disputat cu casa inchisa.

Partida a fost intrerupta pentru zece minute la inceput din cauza tortelor si fumigenelor aruncate in teren de suporterii celor doua formatii.

La peluza unda s-a aflat grosul fanilor petrolisti au luat foc mai multe reclame, insa incendiul a fost stins rapid de oamenii de la IGSU prezenti la stadion.

Petrolul acumuleaza 7 puncte dupa acest al doilea succes din sezon si urca in partea superioara a ierarhiei.

Rapid ramane cu 9 puncte pentru moment pe locul al doilea in clasament, o pozitie pe care ar putea sa o piarda in urma rezultatelor din aceasta runda cu numarul cinci.

Caseta tehnica

Petrolul: Vîlceanu – Meijers, Tamaş, Huja – Pashov, Tavarez, Seto (Cebotaru ’54), Ţicu – Cioiu (Măzărache ’61), Ivanovski (Irobiso ’87), Grozav (Dumitriu ’86). Antrenor: Nicolae Constantin.

Rapid: Moldovan – Junior Morais, Săpunaru, Iacob, Ştefan – Kait (Albu ’70), Crepuljia – Sefer (Pănoiu ’55), Ciobanu (Ioniţă ’55), Papeau (Măţan ’70) - Dugandzic. Antrenor: Adrian Mutu.

Cartoşane galbene: Cioiu ’56 / Săpunaru ’21, Kait ’52, Ioniţă ’71, Iacob ’75.

Arbitri: Cătălin Popa – Daniel Mitruţi, Romică Bîrdeş.Petrolul invinge Rapid pentru prima data pe teren propriu dupa 22 de ani