Liga 1

Petrolul impinge Universitatea spre malul prapastiei

Petrolul a dispus de Universitatea Cluj, scor 1-0, in ceea ce ar putea fi considerat meciul de debut al lui Mihai Teja pe banca "lupilor". Numai ca fostul tehnician al lui Dinamo, fara drept de a mai antrena pana la sfarsitul campionatului, s-a aflat in loja si a tinut legatura cu Valentin Sinescu prin telefon. Formatia prahoveana nu a mai cunoscut gustul victoriei pe teren propriu din startul returului. Ipsa a speculat o gafa inexplicabila a slovacului Veselovsky. Universitatea ramane astfel cu sanse mici la evitarea reintoarcerii in Liga a 2-a.

Disputa de pe "Ilie Oana" a avut un start ofertant, cu suturi la ambele porti. In prima faza, Vlad Morar nu a putut sa ii creeze probleme lui Pecanha dupa o executie in cros din afara careului.

Jovanovic (7), angajat de acelasi Morar, l-a incercat serios pe brazilianul din poarta "lupilor", care a respins printr-o parada spectaculoasa.

Gazdele au replicat prin Filip (10) si Nepomuceno (13). Veselovsky nu s-a lasat mai prejos, scotand de sub transversala mingea care anunta deblocarea tabelei de marcaj.

Mai mult, in minutul 29, Veselovsky s-a evidentiat la incercarea de la semidistanta a lui Laurentiu Marinescu. Slovacul s-a intins cat a putut si a agatat balonul ce se indrepta amenintator spre bara din stanga sa.

Jocul s-a reluat cu gafa monumentala a lui Veselovksy, care a iesit prost pe o centrare din lovitura libera a lui Astafei si Ipsa a speculat momentul pentru 1-0.

Adrian Falub, tehnicianul oaspetilor, a schimbat tot ce s-a putut pe parcursul reprizei a doua, insa prima ocazie (si singura) a "Sepcilor Rosii" a venit spre final, cand Vlad Morar (87) l-a culcat pe Pecanha printr-un sut frumos la firul ierbii.

Petrolul: Pecanha - Alcenat, Ipsa, Satli, Peteleu - Filip, Marinescu - Nepomuceno (C. Vasilache 77), Tchite (Kronaveter 59), Astafei - Tamuz (N'Koyi 41)

U Cluj: Veselovsky - Jovanovic, Skvorc, Munteanu, Bambara - Cristocea (V. Lemnaru 63), Neag (A. Calcan 71), Ceppelini - Nuno Viveiros, Mengolo (L. Kovacs 81), Morar

Arbitru: Lucian Rusandu (Sfantu Gheorghe)

Cartonase galbene: R. Kronaveter 72, Satli 87/ P. Jovanovic 69

Cartonase rosii: -

Stadion: Ilie Oana (Ploiesti)



Petrolul impinge Universitatea spre malul prapastiei