Liga 1

Parcarea de langa Arena Nationala este gata si va fi functionala de luni

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a anuntat ca începând de luni va fi functionala parcarea de lânga Arena Nationala, capacitatea acesteia fiind de 1.250 de locuri, prima din România care detine terenuri de sport pe acoperis.

"Parcarea este gata, va fi functionala de luni atât pentru evenimente, cât si pentru perioadele dintre evenimentele organizate pe stadion", a declarat, vineri, primarul Sorin Oprescu.

Ioan Mihailescu, reprezentantul firmei Unicon, a spus ca sistemul folosit la constructie este o premiera, fiind vorba de un sistem "post-comprimat la plansee", care permite ca o placa de beton sa aiba grosimea de 20 de centimetri, în loc de 34 de centimetri, cât au în mod normal, dar sa asigure aceeasi rezistenta.

Costul unui loc de parcare în afara evenimentelor va fi cel aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti pentru parcarile din Capitala. În cazul celor care doresc sa închirieze lunar, printr-un abonament, locuri de parcare, va fi elaborat un proiect, tariful urmând sa fie stabilit ulterior.

 Parcarea de lânga Arena Nationala are o capacitate de 1.250 de locuri, parter si trei etaje, iar pe terasa parcarii sunt amplasate doua terenuri multifunctionale pentru tenis sau baschet si un teren de fotbal.

Suprafata parcarii este de 7.500 de metri patrati pentru toate etajele. Parcarea este dotata cu patru lifturi, camere de supraveghere si senzori de lumina.



Parcarea de langa Arena Nationala este gata si va fi functionala de luni