Liga 1

Pandurii se impiedica de lanterna rosie

Pandurii Târgu Jiu a terminat la egalitate, scor 2-2, partida de pe teren propriu cu ultima clasata. Gorjenii au condus de doua ori prin golurile lui Cristea si Viera, dar Severinul a revenit de fiecare data prin golurile superbe înscrise de Zaharia.

 

Derby-ul reinventat al Olteniei a avut loc la Târgu Jiu, unde Pandurii au primit vizita celor de la Turnu Severin, echipa aflata la 22 de puncte distanta în clasament. Ambele echipe veneau dupa înfrângeri în etapa trecuta, gorjenii având acum nevoie de puncte pentru a ramâne cu sanse în trena liderului, în timp ce severinenii aveau nevoie disperata sa iasa din coada clasamentului.
 
Meciul a început sub o nota de liniste totala, dar odata cu trecerea timpului, Pandurii au apasat tot mai tare pedala si au crescut ritmul atacurilor în jumatatea adversa. Iar în minutul 19, pe un contraatac ucigator, elevii lui Grigoras au deschis scorul. Lemnaru a primit pasa în dreapta de la Nistor, a centrat în fata portii, dar mingea a fost respinsa doar pâna la Cristea, care a sutat din prima în plasa.
 
Severinul a aratat însa ca nu s-a dus la Târgu Jiu doar sa se apere si cu patru minute înainte de pauza au egaslat. Vancea a scos mingea din careu în dreapta pâna la Mitic, acesta a centrata lung pentru Zaharia, care a trimis din prima în plasa cu un sut senzational.
 
Zece minute au trecut de la startul reprizei a doua si gorjenii au preluat din nou conducerea. De aceasta data, Viera a fost cel care a marcat dupa ce a reluat cu capul la coltul lung centrarea lui Cristea din corner.
 
Severinenii însa n-au renuntat nici acum. Neacsa a ratat o uriasa sansa de gol în minutul 66, dar egalarea a venit de la acelasi Zaharia în minutul 82, cu un sut fabulos cu dreptul de la 25 de metri sub transversala dupa o faza personala pornita din stânga.


Pandurii se impiedica de lanterna rosie