Liga 1

Rapidul speculeaza o singura greseala a Otelului si obtine un punct la Galati

Otelul Galati a terminat la egalitate, scor 1-1, partida de pe teren propriu cu Rapid, un meci în care gazdele au dominat prima repriza, iar oaspetii pe cea de-a doua. Viglianti a deschis scorul pentru Otelul, Nicolae Grigore aducând egalarea pentru trupa din Giulesti dupa pauza.

Dorin Goga a semnat prima ocazie de gol înca din primul minut si a dat emotii galatenilor ca vor avea un meci foarte dificil. Acestia s-au mobilizat însa extraordinar si s-au instalat cu toate fortele la cârma jocului. Pâna la pauza, doar Otelul s-a vazut în ofensiva, ocaziile tinându-se lant la poarta lui Calin Albut.

Desi au avut o multime de sanse de a înscrie, galatenii n-au punctat decât o singura data în prima repriza. Viglianti a deschis scorul în minutul 27, cu o lovitura de cap din plonjon, dupa ce a fost servit excelent din stânga de Ljubinkovic. A urmat o serie de ocazii uriase ale otelarilor, Viglianti, dar si Laurentiu Iorga, Giurgiu, Bus sau Stromajer ratând pe rând golul desprinderii.

Ioan Ovidiu Sabau a încercat sa schimbe ceva în jocul echipei sale la pauza si i-a trimis în teren pe Bozovic si Ilijoski. Intrarea acestora a revigorat putin jocul giulestenilor, dar parca tot otelarii s-au aratat mai periculosi.

A fost nevoie de o greseala uriasa a gazdelor pentru ca Rapidul sa reuseasca egalarea. Grahovac a iesit gresti pe o centrare înalta, s-a lovit de Perendija si a scapat mingea din brate chiar în fata lui Nicolae Grigore. Acesta a profitat din plin, n-a asteptat prea multe invitatii si a reluat din 7 metri în plasa.

Ambele echipe au încercat pe final de meci sa-si surprinda adversara si sa înscrie golul victoriei. Rapidistii s-au aratat putin mai incisivi, dupa ce au prins curaj în urma golului egalizator, dar galatenii s-au mobilizat bine în defensiva, iar jocul fragmentat a facut ca ocaziile sa nu mai apara. Punosevac a trimis mingea în plasa portii rapidiste în prelungiri, însa era în offside în momentul pasei.

Otelul Galati: Grahovac - Râpa, Perendija, Sg. Costin, Ljubinkovici - Benga, Giurgiu - Iorga, Viglianti (Punosevac '83), Bus (Inkango '56) - Stromajer (Pena '71). Antrenor: Dorinel Munteanu.

Rapid Bucuresti: Albut - Rui Duarte, Oros, M. Constantin, Voicu (Bozovici '46) - Roman, N. Grigore, Teixeira (Ilijovski '46), Milisavljevici - Goga (Grigorie '60), Pereira. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabau.

Cartonase galbene: Bus '31, Pena '86 / M. Constantin '40, Bozovici '69.

Arbitri: Alexandru Tudor (central) - Cristian Nica, Florin Paunescu (asistenti) - Mihai Ene (rezerva).

Observatori: Vasile Curt, Constantin Gheorghe.

La partida de la Galati au asistat aproximativ 7.000 de spectatori, dintre care 150 de fani giulesteni.



Rapidul speculeaza o singura greseala a Otelului si obtine un punct la Galati