Liga 1

Otelul preda lanterna rosie Ceahlaului

Otelul s-a impus clar in fata Ceahlaului, scor 4-1, in duelul ultimelor clasate ale Ligii 1. Toate golurile au fost inregistrate in repriza a doua. Florin Cernat a transformat un penalti obtinut de algerianul Hamroun, iar Valentin Balint, in rol de rezerva, a egalat in minutul 77. Florin Cernat a realizat dubla dupa o cascada de driblinguri, iar golul serii a purtat semnatura lui Hamroun, care a slalomat prin defensiva adversa si a reluat cu sange rece. Ultimul cuvant l-a avut tot Cernat, care si-a completat hat-trick-ul in prelungiri.

Ceahlaul a fost aproape de o deschidere rapida de scor, pe fondul inexactitatii portarului Abraham. Acesta din urma nu a reusit sa retina un balon centrat de pe dreapta de Markovic, insa a fost acoperit la timp de colegii din defensiva.

Prima parte s-a incheiat cu ratarea lui Iulian Popa, care a reluat alaturi centrarea excelenta primita din flanc de la Helder Tavares.

Florin Cernat (50) a iesit la rampa cu un sut surprinzator din lovitura libera, scos cu ceva emotii de basarabeanul din poarta nemtenilor.

La urmatorul atac al fostei campioane, Laurentiu Iorga nu a reusit sa cadreze dintr-o pozitie care anunta modificarea tabelei. Algerianul Hamroun, introdus in debutul partii a doua de antrenorul Florin Marin, a initiat atacul Otelului printr-o patrundere impetuoasa in banda stanga.

In minutul 69, Calancea a mentinut echilibrul printr-o parada eficienta in fata cipriotului Solomou.

Doua minute mai tarziu, Hamroun a fost busculat in careu de Kneif, iar arbitrul Florin Marcu a acordat lovitura de pedeapsa pentru Otelul. Florin Cernat a executat impecabil la firul ierbii, facand imposibila interventia lui Calancea, care ghicise coltul.

Valentin Balint a restabilit egalitatea, cu un sfert de ora inainte de final, dupa o lovitura de cap plasata la un corner de pe dreapta al oaspetilor.

Florin Cernat a insirat toti fundasii Ceahlaului si a finalizat cu mult sange rece singur cu Calancea pentru un final linistit.

Hamroun a continuat forcingul de final al gazdelor, dupa o actiune personala de toata frumusetea. Algerianul a punctat pentru 3-1.

Scorul final a fost stabilit in prelungiri de Florin Cernat, din pasa lui Hamroun. Asadar, hat-trick pentru veteranul Otelului, care a inscris in acest meci tot atatea goluri cate izbutise pana in etapa a 32-a.

Otelul: Abraham - Milea (Solomou 62), Miron, Sissoko, Dan Popescu - Tavares, Cucu, Iulian Popa - Stoian (Hamroun 46), Cernat, L. Iorga (Al. Tudorie 78)

Rezerve: Hotoboc, Solomou, Tatar, Emil Dica, Gradinaru, Hamroun, Tudorie

Ceahlaul: Calancea - Markovic, Buden, Wellyson, Kneif - Tabacariu (Draghiceanu 89), Achim, Stefanescu - Gheorghiu (V. Balint 70), Sialmas, Chitosca (Rodrigues 76)

Rezerve: Jovic, Draghiceanu, V. Balint, Mateciuc, Gorea, Nagy, Rodrigues

Arbitru: Florin Marcu (Oradea)

Cartonase galbene: C. Milea 26, Cucu 90+1
 
Cartonase rosii: -

Stadion: Otelul (Galati)



Otelul preda lanterna rosie Ceahlaului