Liga 1

Otelul pierde clar in fata Botosaniului

FC Botosani a trecut fara niciun fel de probleme de Otelul, pe teren propriu, scor 3-1, in urma a doua lovituri de pedeapsa obtinute de Fulop si transformate de Gabriel Vasvari. Fulop a punctat pentru 3-0, oaspetii inscriind golul de onoare in prelungiri. In urma acestui rezultat, Otelul ramane in zona nisipurilor miscatoare, la o distanta recuperabila in conditiile in care locul 15 pare sa nu fie retrogradabil, dupa ce FC Vaslui nu a primit licenta pentru sezonul viitor.

Meciul de la Botosani a debutat cu o executie frumoasa, de la distanta, a lui Gabriel Vasvari. Goicoechea a impins bine in picioare si a scos in corner de langa stalpul din stanga sa.

Hadnagy, din pasa lui Croitoru, l-a urmat, in minutul 14, cu un sut de la limita careului, direct in bara transversala.

La mijlocul reprizei, Gabriel Vasvari a deschis scorul dintr-un penalti obtinut de Istvan Fulop la interventia hazardata in careu a italianului Prestia.

In minutul 39, Cristi Sarghi a gafat in aparare, dar Fulop, desi l-a culcat la pamant pe Goicoechea, a finalizat in plasa laterala, ratand o ocazie mare de gol pentru gazde.

Cinci minute mai tarziu, FC Botosani a mai beneficiat de o lovitura de pedeapsa, prin acelasi Fulop, iar Vasvari a stabilit scorul pauzei, 2-0.

Repriza secunda a inceput in aceeasi nota, cu un nou gol la poarta Otelului. Istvan Fulop a pus latul din apropiere, din cativa metri, dupa o actiune personala a macedoneanului Stojkov.

Alexandru Tudorie, introdus la pauza, nu a fost capabil sa il invinga pe Lazar in situatie de unu la unu, in minutul 59.

Astafei putea sa trimita decisiv, spre final, cand a fost blocat de Sergiu Oltean, pentru ca mai apoi Lazar sa intervina providential la sutul din apropiere al lui Tudorie.

Golul de onoare al Otelului a venit in prelungiri, prin Astafei, care a inscris singur cu Lazar la cel de-al 100-lea sau meci in Liga 1.

FC Botosani: Lazar – C. Dinu, Oltean, Tincu, Acsinte - Codoban (Danci 46), Vasvari - Croitoru (Ghinga 87), Stojkov, Fulop - Hadnagy (G. Carjan 77)

Rezerve: Perianu, Ghinga, Carjan, Zivkovic, Vertelis, Danci, Patache

Otelul Galati: Goicoechea - Milea, Tritz, Sarghi (Tudorie 46), Miselaricu - Filip (Zaharia 46), Armando Cooper (Giurgiu 64), Prestia, Lovin - Popescu, Astafei

Rezerve: Tadas, Diego, Giurgiu, Sipovic, Djumo, Zaharia, Tudorie

Arbitri: Sebastian Coltescu, Daniel Hulubei si Cerei Alexandru

Cartonase galbene: Sg.Oltean 9, Vasvari 15, Acsinte 36, Danci 64/ Filip 24, Cooper 25, Miselaricu 44, Milea 65

Cartonase rosii: -

Stadion: Municipal

Spectatori: 1000



Otelul pierde clar in fata Botosaniului