Liga 1

Oltenii pun tunurile pe Burleanu: “Cum e posibil sa faci asa ceva? Gandire de campionat judetean”

Sorin Cirtu, presedintele CS Universitatea Craiova, a criticat dur deciziile impuse la nivelul Ligii 1 pentru sezonul fotbalistic 2020/2021.

“Sa ridici nivelul fotbalului nu trebuia neaparat 16 echipe, desi nu sunt impotriva acestei idei.

“E bine ca s-a facut, dar daca vrei sa ridici calitatea fotbalului da-ne domne VAR, stabilieste asta cu U21 si nu ne mai obliga sa bagam juniorii.

“Aici trebuie sa actionezi eficient. Prezenta VAR-ului in campionatul trecut poate nu se mai ajungea la decizia de ultima ora sa joci un meci de campionat ca un meci de cupa. 

Din playout in Europa

“Cum e posibil sa vii cu asemenea ineptie ca locul patru din playoff sa joace cu locul sapte din playout. N-au avut 30 de etape sa joace, ce vrei sa gasesti cu o asemenea decizie? Eu nu pot sa inteleg. Tu compari meciurile de playoff cu meciurile de playout? De unde o asemenea gandire? O gandire de campionat judetean, nu inteleg. 

“Sunt iarasi indignat de lipsa de reactie a tuturor oamenilor din fotbal. Cand tu te bati 30 de etape sa intri in playoff, pe urma vine unu si spune sa vina si ala care se bate la retrogradare sa joace pentru cupele europene. Nu se poate!”, a declarat Sorin Cirtu la postul de televiziune Pro x.

Razvan Burleanu a anuntat ca editia viitoare de campionat va fi una cum n-a mai fost in Romania din punctul de vedere al atractivitatii meciurilor.

Liga 1 va trece la sistemul cu 16 echipe, dupa inghetarea clasamentului, pastrandu-se formatul cu playoff si playout.

Ultima clasata pentru un loc european in playoff va disputa un baraj cu prima clasata din playout pentru a desemna cea din urma reprezentanta a Romaniei in cupele europene.

O ratiune care urmareste cresterea mizei partidelor in playout.Oltenii pun tunurile pe Burleanu: “Cum e posibil sa faci asa ceva? Gandire de campionat judetean”