Liga 1

Oficial: LPF a primit 13 milioane de euro pentru drepturile tv

Liga Profesionista de Fotbal a anuntat luni ca a primit prima parte din suma drepturilor tv, in valoare de 13 milioane de euro, o jumatate din cele 27 de milioane aferente sezonului 2014/2015 al Ligii 1.

Banii au fost platiti de firma Sky Broadcast Ltd., cea care a primit fara licitatie, in cesiune, drepturile tv ale Ligii 1 pe cinci sezoane, intre anii 2014 si 2019. Sky detine si posturile tv Look TV si Look Plus, pe care va transmite Liga 1, si de pe urma carora spera sa isi recupereze investitia de peste 130 de milioane de euro.

Cele 13 milioane primite de LPF vor fi trimise catre cluburi, incepand cu 18 iunie. Fiecare club va primi banii corespunzator locului pe care a terminat in Liga 1 in sezonul 2013/2014.. a anuntat lun LPF.

"FC Vaslui nu va primi nicio suma de bani decat in masura in care va castiga la TAS, iar daca va retrograda, suma ramasa se va imparti in mod egal intre cluburile din Liga 1. De asemenea, FC Brasov va primi banii de nou-promovata numai in situatia in care FC Vaslui va fi retrogradata ca urmare a neacordarii licentei. Totodata, cluburile nou-promovate vor primi banii numai dupa omologarea rezultatelor la Liga a 2-a si solutionarea litigiilor la TAS. Cluburuile aflate in insolventa, vor primi banii numai dupa o discutie prealabila cu administratorul judiciar pentru a ne asigura ca banii ajung la creditori si, mai ales, la jucatori", a specificat LPF.

LPF a mai anuntat ca se afla in discutii avansate cu un sponsor pentru Cupa Ligii, urmand a se incheia un contract pe trei ani in valoare de 1,5 milioane de euro.



Oficial: LPF a primit 13 milioane de euro pentru drepturile tv