Liga 1

Noua Poli Timisoara invinge un Dinamo fara vlaga

Liga 1 a inceput cu cea mai mare surpriza de pana acum. Pe Bega, nou-promovata ACS Poli Timisoara,  a invins pe Dinamo, formatie cu pretentii de locurile 1-4 in acest campionat, cu 2-0, cucerind inimile celor peste 10.000 de timisoreni care isi dau seama ca au o echipa, chiar daca nu este "acea" Poli. De cealalta parte, noul proiect de la Dinamo a parut depasit, o echipa incropita si fara orizont, aratand ca mai e mult de lucru pentru omogenitate si strategie.

Doar doua minute trecusera de la primul fluier al centralului Sebastian Coltescu in momentul ratarii lui Seroni. Naumovski, inlocuitorul lui Balgradean, jucator lasat la Bucuresti sa-si revina dupa ratarea transferului la Standard, a iesit gresit pe o centrare si puternicul fundas timisorean a ratat de putin tinta.

Dinamo a debutat greoi in noul sezon si a avut nevoie de 13 minute pentru a ameninta poarta aparata de  fostu ceferist Nuno Claro. Rus a prins un sut bun si portarul timisorean a scos de sub bara in corner.

Thomas a avut o lovitura de cap periculoasa in minutul 27, iar trei minute mai tarziu gazdele au primit corect o lovitura de la 11 metri. Naumovski a iesit gresit in marginea careului si l-a faultat pe Szekely.

Trandu si-a asumat executarea penalty-ului, dar a trimis mult peste poarta irosind o imensa sansa de a deschide scorul.

Banatenii nu s-au descurajat si au continuat sa evolueze cu entuziasm, iar cu cinci minute inaintea pauzei au reusit deschiderea scorului. A fost o faza cursiva de atac, mingea fiind centrata de pe dreapta la limita terenului, Seroni a intors pentru Szekely, iar varful timisorean a pus capul in 6 metri pentru 1-0.

Multescu a operat doua modificari la pauza, Rotariu si Elton fiind trimisi in teren in locul lui Lazar si Boubacar, iar Dinamo a dat semne de viata in primele 15 minute.

Cu toate acestea tot timisorenii au trecut pe langa gol, Seroni reluand milimetric pe langa poarta. Era minutul 60 si suporterii banateni contribuiau la spectacolul din teren prin valuri mexicane in tribunele arenei Dan Paltinisanu.

Dupa trei minute de la ratarea lui Seroni Poli a dat lovitura pe contraatac prin Barbut, jucatorul meciului de departe. Acesta a pornit din propria jumatate si a marcat din actiune cu un sut la coltul scurt, dupa ce i-a pierdut pe drum pe Danciulescu si Asanovici.

Poli Timisoara a ratat o alta ocazie mare de gol in minutul 70. Balonul a ajuns la Trandu in centrul careului, iar sutul acestuia a fost scos cu piciorul de portarul Naumovski.

ACS Poli Timisoara: Nuno Claro - Nohai, Scutaru, Seroni, Marovici - Ov. Petre (Poparadu '62) - Barbut, Trandu, Boldea, Ed. Nicola (Nanu '65) - S. Szekely (Ruiz '83). Antrenor: Valentin Velcea

Dinamo: Naumovski - Rus, Luchin, Asanovici, Filip (Fai '71) - Matei, Boubacar (Elton '46), Lazar (Rotariu '46), Curtean - Danciulescu, Thomas. Antrenor: Gheorghe Multescu

Cartonase galbene: Marovici '73 / Naumovski '29, Filip '41, Luchin '47, Rus '49

Meciul a fost arbitrat de Sebastian Coltescu, ajutat de asistentii Octavian Sovre si Marius Nicoara, arbitru de rezerva fiind desemnat Florin Marcu.

sursa foto: acspoli.ro



Noua Poli Timisoara invinge un Dinamo fara vlaga