Liga 1

National Arena, parc deschis pentru bucuresteni. Mircea Sandu: “Va ajunge paragina”

Inaugurat cu mare fast, cel mai mare si modern stadion al tarii, National Arena, are o problema majora la aproape doi ani de la inaugurare.

In afara zilelor in care sunt programate antrenamente oficiale, meciuri sau alte activitati artistice, spatiul din jurul National Arena sta la dispozitia amatorilor de miscare in aer liber.

Parinti cu copii in carucioare, batrani care se plimba la brat, tineri care alearga, merg pe bicicleta sau pe role, cu totii profita din plin de asfaltul ce inconjoara arena propriu-zisa.

Intrarea in complex este libera, nu te costa nimic, dar la fel de adevarat este si ca pe un perimetru insemnat nu gasesti un chiosc de unde sa-ti cumperi o apa minerala sau o inghetata. Nu mai vorbim de toalete sau alte spatii utilitare, lucruri care tin pana la urma de civilizatie si normalitate.

Aici intervine Mircea Sandu si pe buna dreptate acesta trage un semnal de alarma cand spune ca stadionul va ajunge in paragina.

Cu siguranta ca este o exagerare voita pentru a obtine o reactie cat mai rapid din partea Primariei Generale, institutia care detine in acte stadionul.

"Stadionul asta mai are putin si ajunge in paragina. Am avut o discutie cu primarul general si mi-a spus ca o sa dea dispozitie. Sint maracinii cit casa, pomi uscati din 2012 in primavara, cind s-au montat inainte de cupa”, declara Sandu, vineri, in conferinta de presa de la Casa Fotbalului.

In loc de concluzie, National Arena arata ca un proiect neterminat, atat la exterior, unde lipsesc multe facilitati care ar putea aduce pana la urma fonduri importante la bugetul Primariei, cat si la interior, unde sunt cunoscute problemele cu terenul de joc.

Intre timp intreaga zona din proximitatea stadionului a intrat intr-un amplu proces de reconstructie. A inceput reasfaltarea unui important bulevard care leaga centrul de stadion, a inceput constructia unui lant comercial care va face parte in 2015 dintr-un Mall. Lucrurile se misca, dar se misca in ritmul de melc pe care l-am experimentat cu totii in ultimii mai bine de 20 de ani.



National Arena, parc deschis pentru bucuresteni. Mircea Sandu: “Va ajunge paragina”