Liga 1

Masuri severe anuntate de autoritati pentru reluarea Ligii 1: “E risc epidemiologic ridicat”

Ionut Stroe, ministrul Tineretului si Sportului in Guvernul condus de Ludovic Orban, a vorbit despre masurile stricte pe care autoritatile le vor impune in vederea reluarii competitiei din Liga 1 dupa ce va fi trecut varful pandemiei de coronavirus.

Potrivit ministrului Stroe echipele vor putea relua antrenamentele dupa 15 mai, cand Romania iese din starea de urgenta, insa competitia nu va reincepe prea curand.

“Putem sa ne gandim la 15 mai ca la un reper de repornire a activitatilor sportive, insa sistemul va fi unul de izolare. Va debuta cu faza de pregatire, niciun caz de competitii. Momentul mult asteptat va fi mult mai tarziu”, a spus Ionut Stroe la postul Digi 24.

Reprezentantul Executivului de la Bucuresti a mai spus ca toti jucatorii din Liga 1 vor fi testati timp de o luna de zile inainte de restartul competitiei.

In plus, numarul spectatorilor va fi limitat in prima faza de la reluarea meciurilor.

“Daca aveam inainte 10.000 de spectatori la meciuri, acum probabil cifra orientativa va fi la 100-120 de persoane. Nu vom folosi vestiare comune”, a mai declarat Stroe.

Declaratia lui Ionut Stroe arata ca autoritatile au luat deja contact cu planul propus de LPF si FRF pentru reluarea fotbalului in Romania.

Liga 1 este suspendata de la 15 martie, iar competitia are sanse sa reporneasca nu mai devreme de 7 sau chiar 14 iunie.

Romania inregistreaza pana la 2 mai inclusiv un numar de 12.732 de imbolnaviri cu Covid-19 si 780 de morti, majoritatea persoane care aveau si alte afectiuni in istoricul medical.



Masuri severe anuntate de autoritati pentru reluarea Ligii 1: “E risc epidemiologic ridicat”