Liga 1

Madson si Antal pun capat "secetei" de la Vaslui

A inceput sa "ploua" cu puncte la Vaslui, dupa mai bine de o luna de pauza in care echipa patronata de fostul arbitru international Adrian Porumboiu nu s-a intersectat cu victoria in Liga 1. FC Vaslui s-a impus, vineri, in fata Universitatii Cluj cu scorul de 2-0, la capatul unui meci controlat in totalitate de trupa moldava.

Prima ocazie a intalnirii i-a apartinut lui "U", dupa un sut in forta al lui Borza, scos cu emotii in corner de Cerniauskas (5').

Sapte minute mai tarziu, Vasluiul a preluat conducerea pe tabela prin brazilianul Madson, care a gasit spatiul portii printr-o executie plasata, cu siretul, de pe linia careului mare.

In minutul 37, Liviu Antal a fost foarte aproape sa profite de eroare in aparare a experimentatului Szilagyi. Fostul galatean a preluat elegant pe piept, Veselovsky salvand in ultimul moment.

Debutul partii secunde l-a pus pe Cerniauskas in situatia de a interveni incredibil la o lovitura de cap plasata a lui Lemnaru, din sapte metri.

Vasluiul s-a distantat pe tabela in minutul 51, dupa ce Cristian Balaj a acordat penalti la un duel intre Liviu Antal si portarul slovac al lui U, Veselovsky, primul transformand pentru 2-0.

Cinci minute mai tarziu, Antal nu a fost in stare sa-l execute pe Veselovsky din marginea careului mic, dupa ce portarul "sepcilor rosii" respinsese cu dificultate de la radacina barei sutul violent al lui Mike Temwanjera.

Nici Patulea nu a fost mai inspirat spre final, cand "scarita" varfului vasluian s-a oprit in bratele lui Veselovsky.

SC Vaslui: Cerniauskas - Cordos, Celeban, Prahic, Viveiros - Madson, Caue - Antal (Al. Buziuc 82'), Wilk (Musat 87'), Salageanu - Temwanjera (Ad. Patulea 71')
Rezerve: Straton, Popovici, Musat, Balaur, Patulea, Buziuc, Enescu

"U" Cluj: Veselovsky - Balde (Calcan 55'), Szilagyi, Abrudan, Mendy - Tarnacop (Kovacs 23'), Borza, Rilke, Cristocea - Takacs (R. Ciupe 71'), Lemnaru
Rezerve: Dolha, Ciupe, Neag, Kovacs, A. Lungu, Calcan, Ene

Arbitri: Cristian Balaj, Dragos Iliescu si Daniel Mitruti

Cartonase galbene: Salageanu 80'/ Mendy 6', Abrudan 63', Veselovsky 63', Ad. Borza 90+2'

Cartonase rosii: -



Madson si Antal pun capat "secetei" de la Vaslui