Liga 1

LPF pune tunurile pe Anghel Iordanescu: "A incercat sa induca in eroare opinia publica"

Liga Profesionista de Fotbal (LPF) raspunde acuzatiilor venite din partea selectionerului Anghel Iordanescu pe tema armonizarii programului Ligii 1 in functie de interesul echipei nationale inaintea turneului final EURO 2016.

"Suntem singura echipa din grupa noastra care nu are adversari fixati. Franta va avea 4 meciuri amicale pana la Euro. Piedica vine de la Liga, desi domnul Iorgulescu a anuntat ca sustine echipa nationala neconditionat. Dar nici pana acum Liga nu a luat o decizie privind comprimarea calendarului intern", a declarat Iordanescu la Dolce Sport.

Cei de la LPF au reactionat prin intermediul unui comunicat de presa si-l acuza pe Iordanescu ca a indus in eroare opinia publica.

"Nu vrem, sub nicio forma, sa intram intr-o polemica, echipa nationala este cu adevarat pentru noi, cei care reprezentam Liga 1 si fotbalul profesionist din Romania, o prioritate si actionam ca atare. Tinem sa subliniem, insa, ca fotbalul romanesc, Liga 1, ca toate celelalte competitii similare europene traieste in buna parte datorita banilor pe care ii ofera detinatorii drepturilor media. Acestia au refuzat, insa, categoric comprimarea Campionatului National Liga 1, aratand ca vor solicita despagubiri financiare in situatia in care se va modifica programul competitional aprobat initial de CEx al FRF", se arata in comunicatul LPF.

"Domnul Anghel Iordanescu a incercat, din pacate, sa induca in eroare opinia publica, dupa aceeasi strategie adoptata in cazul clubului Steaua, cand in Comitetul Executiv al FRF a afirmat ca nu are nevoie de jucatorii echipei campioane, deoarece ii cunoaste deja foarte bine, pentru ca, ulterior, sa spuna cu totul altceva reprezentantilor presei, subliniind ca din cauza Ligii Profesioniste de Fotbal nu pot fi organizate jocuri de pregatire cu intreg lotul dorit. Aceeasi tactica a folosit-o domnul Anghel Iordanescu si atunci cand a invocat ca Romania a ratat meciurile amicale cu Anglia si Olanda, din pricina programului competitional al Ligii 1, uitand sa precizeze ca in Anglia campionatul se termina cu o saptamana mai tarziu ca in Romania, iar in Olanda la aceeasi data", se mai precizeaza in comunicatul LPF.

Anghel Iordanescu a anuntat ca Romania a ratat doua amicale de lux inaintea turneului final, cu Anglia si Olanda.

[news-118255] 



LPF pune tunurile pe Anghel Iordanescu: "A incercat sa induca in eroare opinia publica"