Liga 1

LPF face publice sumele incasate din drepturile TV

LPF a publicat suma incasata in sezonul 2014/2015 din Liga 1 pentru drepturile tv.

Aceasta este, conform LPF, de 35,3 milioane de euro. Banii sunt platiti de compania Sky Broadcast, cea care a primit in cesiune drepturile tv.

Suma este compusa din 27,5 milioane de euro (34,1 milioane inclusiv TVA) alaturi aferenti Ligii 1, plus 1,2 milioane de euro aferenti Cupei Ligii. La acesti bani LPF ma adauga si 20% din incasarile din publicitate ale partenerilor media.

LPF precizeaza ca sumele incasate din drepturile tv sunt mai mari fata de sezonul anterior, 2013/2014, cand s-au incasat 27,2 milioane de euro (33,7 milioane de euro, inclusiv TVA).

Din ceea ce se observa, strict pentru Liga 1 cresterea este infima, dar raportand in acest sezon Liga 1 alaturi de Cupa Ligii cresterea este de aproape 2 milioane de euro pe sezon.

LPF se afla la acest moment in proces cu RCS/RDS, dar si intr-o investigatie a Consiliului Concurentei, in ceea ce privestea cesionarea directa, fara licitatie, a drepturilor tv catre compana malteza Sky Broadcast Limited, pe durata a cinci ani de zile.

Liga 1 poate fi urmarita, conform LPF, pe grila de programe a peste 20 de companii de cablu, printre care UPC, Orange si Romtelecom. Patru sau cinci meciuri pe etapa se afla in pachete contra cost in grila cablistilor, iar restul sunt gratuite.



LPF face publice sumele incasate din drepturile TV