Liga 1

Liviu Antal aduce prima victorie in deplasare a Vasluiului

Pandurii Targu Jiu a ratat oportunitatea de a se plasa in spatele liderului dupa infrangerea suferita impotriva Vasluiului, scor 1-2, la capatul unui meci in care eliminarea grecului Christou Paraskevas (min. 42) a cantarit enorm. Golurile intalnirii au fost inscrise de Momcilovic si, respectiv, Liviu Antal (dubla).

Inainte de startul propriu-zis al partidei. Eric De Oliveira a primit din partea Digisport trofeele pentru cel mai bun fotbalist al lunii septembrie si octombrie.

Gorjenii si-au demonstrat superioritatea in joc inca din primele minute, cand Paul Anton a trimis din cadere putin peste transversala (2'), iar sutul argentinianului Distefano a fost deviat cu multa sansa de defensiva formatiei oaspete (10').

Vasluiul a raspuns pe contraatac, la mijlocul reprizei, dupa ce Nuno Viveiros a centrat perfect din flancul drept, iar Mike a reluat cu capul pe directia lui Razvan Stanca, care a scos in corner de sub transversala.

Cinci minute mai tarziu, Pandurii a intrat in avantaj ca urmare a unei scheme de joc ce a facut sah mat defensiva vasluiana: minge centrata din lovitura libera de Eric, Erico a retrimis cu capul in 6 metri, de unde Momcilovic nu a iertat, 1-0.

Momcilovic i-a dedicat golul lituanianului Matulevicius, operat in urma cu cateva zile si ineligibil pana la startul returului.

Cu trei minute inainte de pauza, formatia gazda a ramas in inferioritate numerica, dupa ce capitanul Christou Paraskevas a vazut cel de-al doilea cartonas galben la un hent comis in preajma careului mare.

In lipsa de idei pe faza ofensiva, vasluienii si-au mai pus inca o data sperantele in Cerniauskas, care a scos spectaculos executia de la aproximativ 16 metri cu siretul a lui Alex Dos Santos (59').

Vasluiul a revenit totusi pe tabela, sapte minute mai tarziu, cand dinamovistul Constantin Musat l-a servit perfect in fata portii pe Antal, care a pus latul pentru 1-1.

Interventiile exacte in defensiva ale lui Momcilovic nu au facut decat sa amane golul decisiv, marcat in al doilea minut de prelungire. Adi Patulea a tras din interiorul careului, Stanca a scapat balonul in fata, Antal a urmarit si l-a impins in poarta din 6 metri.

Pandurii: Stanca - Ungurusan, Christou, Erico, Momcilovic - Anton, Breeveld - Buleica (Al. Ciucur 58'), Eric (Mamele 45+1'), Distefano - Dos Santos (V. Nicoara 83')

Rezerve: Mingote, Mamele, Sipo, Elton, Ciucur, Nicoara, Adrovic

Vaslui: Cerniauskas - Celeban, Cordos (Wilk 46'), Prahic, Musat - Caue (Ad. Patulea 54'), Madson - Viveiros, Antal, Sanmartean - Temwanjera

Rezerve: Straton, Ortiz, Popovici, Wilk, Patulea, Buziuc, Enescu

Arbitri: Istvan Kovacs, Marius Nicoara si Alexandru Cerei

Cartonase galbene: Paraskevas 4', Eric 6', Erico 63'/ Prahic 25', L. Sanmartean 49', Viveiros 60', Madson 90'

Cartonase rosii: Paraskevas 42'



Liviu Antal aduce prima victorie in deplasare a Vasluiului