International Curtea de Arges

Un avion cu fani ai lui Sahtior a luat foc la Donetk. Cinci oameni au murit

Tragedie in aceasta seara la Donetk, cu doar cateva ore inainte de meciul lui Sahtior cu Borussia Dortmund. Un avion in care se aflau si suporteri ai ucrainenilor a luat foc imediat ce a aterizat de urgenta. Pana acum s-a anuntat ca cinci persoane au murit.

La bordul avionului se aflau 45 de persoane, cu tot cu cei 8 membri ai echipajului. Conform site-ului rt.com, doar 39 de persoane au fost salvate pana acum. Avionul venea de la Odessa si a aterizat de urgenta langa Donetk, dupa ce a ratat traiectoria de zbor. In continuare se cauta supravietuitori, doua persoane fiind disparute. Doua persoane au fost transportate in stare grava la spital, unul la Departamentul de Neurochirurgie si inca o victima la un spital de urgente din zona.

[[highlight_full(Actualizare)(Conform agentiei de presa RIA Novosti, numarul mortilor a ajuns la cinci persoane. Potrivit altor surse citate de presa din Ucraina, sapte persoane si-au pierdut viata.)]]

Pilotii au cerut permisiunea de a ateriza de urgenta pe aeroportul "Serghei Prokofiev" din Donetk, dar aparatul s-a prabusit la aproximativ 700 de metri de pista aeroportului.

Avionul s-a rasturnat si s-a dezmembrat in momentul impactului cu solul, a declarat purtatorul de cuvant al Agentiei ucrainene pentru Situatii de urgenta, Volodimir Ovsianik.

"Majoritatea pasagerilor au fost salvati. In acest moment sunt patru morti", a declarat guvernatorul regiunii Donetk, Andrei Sisatk.

Alte 12 persoane au fost ranite in accident. Avionul, de tip Antonov AN-24, apartinand companiei ucrainene South Airlines, zburase pe ruta Odesa - Donetk.

Majoritatea pasagerilor doreau sa ajunga la Donetk pentru meciul Sahtiorului cu Borussia Dortmund. Printre pasageri se pare ca erau numerosi oameni de afaceri faimosi din Odessa, dar si politicieni si persoane din cadrul Consiliului Local Odessa.

O comisie a fost deja constituita pentru a investiga cauzele care au dus la producerea accidentului aviatic. In acelasi timp, autoritatile au luat deja masuri de a oferi asistenta necesara familiilor victimelor si celor care au fost raniti in incident.

 



Un avion cu fani ai lui Sahtior a luat foc la Donetk. Cinci oameni au murit