International Curtea de Arges

FOTO Istanbul United sau cand unitatea depaseste orice rivalitate

Recunoscuti pentru adversitatea pe care o manifesta in tribune si de multe ori, regretabil, in afara stadioanelor, fanaticii suporteri turci au facut front comun prima data in istorie in fata fortelor de ordine guvernamentale pentru.

Astfel, pentru prima data in istoria fotbalului din Turcia trei suporteri de la echipele rivale Fenerbahce, Galatasaray si Besiktas s-au fotografiat brat la brat in timpul protestelor de strada din Istanbul.

Astfel pe internet a aparut simbolic o noua echipa numita Istanbul United, echipa suporterilor care au avut puterea sa depaseasca barierele oricarei rivalitati in fata unui adversar comun, guvernul turc.

Imaginea cu cei trei suporteri brat la brat a facut deja inconjurul planetei sub mesajul: a€ceTayyip stiai de Istanbul United? Exista din 31 mai 2013a€!

O alta imagine surprinsa in timpul protestelor de la Istanbul il infatiseaza pe un suporter in tricoul echipei Fenerbahce care poarta pe fata o masca in culorile lui Besiktas pentru a se proteja de gazele lacrimogene trase de politia turca.

Incidentele izbucnite in districtul Besiktas din Istanbul, locul de origine al echipei cu acelasi nume, i-a adus astfel laolalta pe suporterii rivalelor din capitala economica a Turciei intr-o imagine care in mod normal pare ireala.

a€ceIn mod normal suntem adversari, dar acest eveniment ne-a adus impreuna. Nu s-a mai intamplat niciodata pana acuma€, declarat Mert Gurses, un student turc in varsta de 18 ani suporter al echipei Besiktas.

Unitatea fanilor din Istanbul in fata adversarului comun reprezentat de premierul Tayyip Recep Erdogan, vine dupa doar trei saptamani dupa ce un suporter al echipei Fenerbahce a fost injunghiat mortal in plina strada dupa derby-ul cu Galatasaray.



FOTO Istanbul United sau cand unitatea depaseste orice rivalitate