International Curtea de Arges

Moment istoric in Serbia. Suporterii s-au unit pentru a protesta impotriva crimelor din fotbal

Pentru prima data in istoria de decenii a rivalitatii dintre suporterii echipelor Steaua Rosie Belgrad si Partizan Belgrad, grupurile celor doua mari cluburi au marsaluit sub un deziderat comun.

"Opriti crimele si reveniti la o rivalitatea sanatoasa", au scris suporterii celor mai importante echipe de fotbal din Serbia, carora s-au alaturat alte grupuri mai mici de la OFK Belgrad sau Vojvodina Novi Sad.

Delje (nucleul dur al galeriei celor de la Steaua Rosie) si Grobari (aripa dura a peluzei lui Partizan) si-au dat mana intr-un gest istoric pentru a opri varsarile de sange din fotbalul sarbesc dupa ce in ultimii ani mai multi suporteri si-au pierdut viata in confruntarile legate de fotbal.

Sportul din Serbi a fost macinat in ultimii 20 de ani de numeroase confruntari violente intre suporterii echipelor rivale, capul de afis fiind tinut de rivalitatea istorica dintre Steaua Rosie si Partizan.

Recent finala Cupei Serbiei la baschet masculin care a opus aceleasi cluburi a fost intrerupta din cauza incidentelor violente dintre grupurile de suporteri rivali. In sfertul al treilea al meciului disputat la Kragujevac rivalitatea verbala din tribune a degenerat in violenta in sfertul al treilea.



Moment istoric in Serbia. Suporterii s-au unit pentru a protesta impotriva crimelor din fotbal