International Curtea de Arges

Lionel Messi a castigat Balonul de Aur pentru al patrulea an consecutiv

Jucatorii Lionel Messi, Cristiano Ronaldo si Anders Iniesta s-au aflat, luni seara, in centrul atenTiei cand la Zurich (ElveTia) unde a avut loc ceremonia decernarii trofeului Balonul de Aur. EdiTia electronica a cotidianului francez L'Equipe a  stricat surpriza si a dezvaluit numele invingatorului, care asa cum era de asteptat a fost Lionel Messi. Pentru al patrulea an consecutiv cel mai ravnit trofeu pentru orice jucator ajunge in mainile argentinianului in varsta de 25 ani. DistribuTia voturilor a fost astfel: Messi 41.6%, Ronaldo 23.68%, Iniesta 10.91%.

VedeTi mai jos desfasurarea ceremoniei:

20:56 Pentru al patrulea an consecutiv Balonul de Aur este castigat de Lionel Messi.

"Sa fiu sincer mi se pare incredibil sa castig al patrulea trofeu consecutiv. Le mulTumesc colegilor mei de la Barcelona, Anders evident prezent aici cu mine. MulTumesc si celorlalTi. Am trait si am suferit impreuna. Dedic acest trofeu familiei, soTiei si baieTelului meu", a declarat Lionel Messi.

20:53 Pe scena este invitat Fabio Cannavaro, unul dintre cei mai buni fundasi din lume la vremea lui. Italianului ii revine misiunea de a acorda trofeul Balonul de Aur alaturi de Sepp Blatter si directorul LEquipe.

20:48 A sosit momentul decernarii trofeului pentru cea mai valoroasa jucatoare din fotbalul feminin. Hope Solo, portarul naTionalei SUA, este invitata in scena pentru a acorda trofeul. Castigatoarea este Abby Wambach, o jucatoare din SUA in varsta de 32 ani. La Jocurile Olimpice a marcat in toate meciurile cu excepTia finalei.

20:43 Un scurt moment muzical cu Amy McDonald, o artista din ScoTia printre altele suporteriTa a celor de la Glasgow Rangers. Aceasta este logodita cu fostul fotbalist englez Steve Lovell.

20:40 Este prezentat si al treilea nominalizat la trofeul Balonul de Aur: Lionel Messi.

20:37 Peste 5 milioane de oameni au votat pana in aceasta seara inclusiv cel mai frumos gol al anului 2012. In scena este invitat fostul internaTional columbian Carlos Valderama. Ruud Gullit, unul dintre prezentatorii ceremoniei, si-a pus o peruca pentru a semana cu cel care era in tinereTe. Moment hazliu la Zurich.

Surprinzator Trofeul Puskas este acordat lui Miroslav Stoch pentru un gol marcat in campionatul Turciei in meciul dintre Fenerbahce si Genclerbirligi.

20:34 Premiul FIFA Fair-Play este inmanat de PrinTul Ali Bin Al Hussein, printre altele vicepresedinte al FIFA si presedintele Comitetului de etica si Fair-Play din cadrul FIFA. Trofeul revine FederaTiei de Fotbal din Uzbekistan. Mirabror Usmanov, presedintele acestei federaTii preia trofeul.

20:31 Este prezentat in detaliu al doilea nominalizat pentru trofeul Balonul de Aur: mijlocasul spaniol Anders Iniesta.

20:24 Sepp Blatter, presedintele FIFA, intra pe scena pentru a prezenta Trofeul FIFA PrezidenTial. Acesta ii revine celui supranumit "Kaiserul". Este vorba evident de germanul Franz Beckenbauer. In continuare este prezentat un scurt montaj cu cele mai importante momente din cariera fostului mare internaTional german.

20:21 Ceremonia continua cu prezentarea in detaliu a celor trei nominalizaTi la castigarea Balonului de Aur. Primul pe lista este Cristiano Ronaldo.

20:18 Mergem mai departe la categoria cel mai bun antrenor in fotbalul masculin. NominalizaTi sunt Vicente del Bosque, Pep Guardiola si Jose Mourinho. Trofeul este acordat de acelasi Luiz Felipe Scolari. Iar invingator este Vicente del Bosque, antrenorul naTionalei Spaniei.

20:15 Luiz Felipe Scolari este invitat in scena pentru a acorda trofeul la categoria cel mai bun antrenor din fotbalul feminin. Suedeza Pia Sundhage a cucerit trofeul dupa ce a obTinut titlul olimpic cu naTionala feminina a Statelor Unite al Americii.

20:09 Echipa magica a FIFPro: Casillas (Real Madrid) - Dani Alves (Barcelona), Pique (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Marcelo (Real Madrid) - Xabi Alonso (Real Madrid), Xavi Hernandez (Barcelona), Iniesta (Barcelona) - Lionel Messi, Radamel Falcao (Atletico Madrid), Cristiano Ronaldo (Real Madrid). Pentru alegerea acestui cel mai bun 11 din 2012 au votat nu mai puTin de 52.000 de fotbalisti profesinisti din lume.

20:04 Nominalizarile pentru Trofeul Puskas acordat pentru cel mai frumos gol al anului sunt: Radamel Falcao (meciul America de Cali- Atletico Madrid), Neymar (Santos-Internacional) si Mirosclav Stoch (Fenerbahce-Genclerbirligi).

20:03 Cristiano Ronaldo, Anders Iniesta si Lionel Messi sunt invitaTi pe scena. Cei trei sunt nominalizaTi pentru Balonul de Aur la masculin.

20:01 Incepem abrupt cu nominalizarile pentru jucatoarea anului 2012: Marta (Brazilia), Alex Morgan (SUA) si Alex Wambach (SUA).

20:00 A inceput ceremonia de la Zurich. In urmatoarele 60 de minute vor fi decernate nu mai puTin de opt premii FIFA de acordat.

Care sunt favoriTii la castigarea Balonului de Aur

La cei 25 de ani ai sai Lionel Messi ar putea intra in istoria fotbalului ca primul jucator care obTine patru ani consecutiv cel mai ravnit trofeu la nivel individual din sportul rege.

Chiar daca nu a cucerit sezonul trecut niciun trofeu major, Messi a uimit lumea fotbalului prin cele 91 de goluri marcate. Argentinianul a doborat recordul lui Gerd Muller (85 goluri) vechi din 1975.

Principalul contracandidat al lui Messi este portughezul Cristiano Ronaldo, ale carui atuuri sunt titlu in Primera Division cu Real Madrid si prezenTa in semifinalele Campionatului European cu naTionala Tarii sale.

"Mi-ar placea foarte mult sa castig acest Balon de Aur. Insa viata nu se va opti daca nu il voi castiga. Nu este ceva grav", a declarat Ronaldo la inceputul lui 2013.

Anders Iniesta este al treilea finalist in cursa pentru Balonul de Aur. Spaniolul a obTinut titlul european cu naTionala iberica, fiind desemnat cel mai bun jucator la Euro 2012 si cel mai bun jucator in viziunea UEFA pentru anul recent incheiat.



Lionel Messi a castigat Balonul de Aur pentru al patrulea an consecutiv