International Curtea de Arges

Cum va putea Romania sa organizeze meciuri de la EURO 2020

Comitetul Executiv al UEFA a aprobat, vineri, organizarea turneului final al EURO 2020 in 13 orase diferite din tot atatea tari, iar Romania ar putea organiza meciuri pe Arena Nationala din Bucuresti.

Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal si totodata membu in Comitetul Executiv al UEFA, a confirmat ca Bucurestiul s-ar putea afla pe lista celor 13 orase pentru Euro 2020.

Caietul de sarcini urmeaza sa fie lansat la Comitetul Executiv de la Sofia din 27-28 ianuarie, iar orasele gazda vor fi anuntate in septembrie 2014.

"Va fi un festival in intreaga Europa si cred ca ideea lui Michel Platini este una foarte buna. Depinde si de verdictul pe care il va da Comitetul Executiv al UEFA in 2014, dar trebuie sa avem un dosar foarte bun. La prima vedere pare un sistem ciudat. In 1994 cand am zburat 15 ore de la Bucuresti la Los Angeles am spus ca nu pot sa traiesc niciodata in America. Apoi cand am zburat cinci ore de la Detroit inapoi la Los Angeles parca revenisem acasa. Asa se intampla si in Europa, iar pana in 2020 aceste lucruri vor fi doar formalitati", a declarat Ionut Lupescu, seful Comisiei Tehnice de la UEFA, la Sport.ro

Pentru turneul final EURO 2020 nicio echipa nu se va califica direct, astfel ca toate cele 53 de natiuni afiliate la UEFA vor intra in preliminarii.

Organizarea la Bucuresti a meciurilor de la EURO 2020 presupune "investitii de cateva miliarde de euro", considera Mircea Sandu, iar banii trebuie investiti in infrastructura, autostrazi si cai ferate "pentru ca 80 la suta dintre suporteri folosesc transportul cu masina sau trenul".

In capacitatea lui Mircea Sandu de a aduce turneul final la Bucuresti crede si fostul selectioner Anghel Iordanescu.

"Cu siguranta Mircea Sandu va rezolva aceasta problema cunoscand forta lui in Comitetul Executiv si relatia pe care o are cu Michel Platini", a spus Iordanescu la Sport.ro



Cum va putea Romania sa organizeze meciuri de la EURO 2020