Liga 1

Insolventa cluburilor de fotbal, tertipuri ale oficialilor de a trage de timp

Vicepresedintele AFAN, Emilian Hulubei, ne-a declarat luni ca nu vede cu ochi buni avalansa de cereri de insolventa ale cluburilor de fotbal din Romania. Asociatia va avea azi o sedinta tocmai pe aceasta tema cu experti in insolventa.

Oficialul Asociatiei Fotbalistilor Amatori si Nonamatori crede ca prin intrarile cluburilor de fotbal in insolventa nu se incearca altceva decat taraganarea platii datoriilor si implicit a salariilor jucatorilor. De asemenea, Hulubei ne-a spus ca "zaceste proceduri niste tertipuri ale oficialilor cluburilor de a scapa de jucatorii cu salarii mari, pe care ii obliga astfel ori sa-si caute alte cluburi, ori sa accepte diminuarea salariilor".

CitiTi si: Copos a taiat dintr-un foc la Rapid 1.500.000 de euro

Hulubei mai spune ca in cazul in care le este fortata mana, fotbalistii pot apela la TAS pentru a cere plata salariilor si a cere daune. Oficialul AFAN este convins ca "zdaca jucatorii vor depune memorii la TAS, forul le va da castig de cauza si poate obliga cluburile la plata de daune".

Asociatia Fotbalistilor Amatori si Nonamatori priveste cu mare atentie toate aceste proceduri de declarare a insolventei cluburilor si va avea azi de la ora 16 o sedinta cu experti in insolventa penru a vedea ce masuri de protectie pentru fotbalisti se pot lua in aceste cazuri.

In Romania, deocamdata doar un singur club a intrat oficial in procedura de insolventa. Este vorba despre Rapid Bucuresti, caruia i se pot alatura de azi si Universitatea Cluj si Gloria Bistrita.

Odata intrat in insolventa, un club de fotbal este protejat si obtine timp pretios in care isi poate rezolva problemele financiare. Se poate ajunge la vanzarea unor bunuri, la echilibrarea veniturilor si cheltuielilor, statul fiind primul care isi va recupera banii in acest caz. Dupa ce statul isi recupereaza datoriile si clubul plateste creantele bugetare, vine randul angajatilor sa-si primeasca banii, in speta jucatorii.



Insolventa cluburilor de fotbal, tertipuri ale oficialilor de a trage de timp