Liga 1

Surpriza sub Pietricica: Ceahlaul a invins Steaua

Ceahlaul Piatra Neamt a produs surpriza etapei sub Pietricica, reusind sa invinga pe Steaua prin golul lui Daniel Stana din startul reprizei a doua. Steaua a dominat autoritar meciul si-a creat mai multe ocazii si a avut chiar si un penalty refuzat in prima repriza de Marius Avram, dar nu a reusit sa inscrie in poarta moldovenilor.

Ceahlaul si-a facut bine temele inainte de a primi vizita Stelei si a stiut ca singura sansa de a scoate un rezultat pozitiv este apararea si numai apararea. De aceea, elevii lui Costel Enache s-au baricadat in defensiva inca din primul minut.

Steaua avea nevoie sa castige la o diferenta de doua goluri sub Pietricica pentru a urca in clasament pe locul 4, chiar in spatele Rapidului, motiv pentru care trupa lui Ilie Stan a inceput partida cu acceleratia la podea. Insa avalansa de faze ofensive a ros-albastrilor nu a produs si emotii la poarta lui Villadsen in primul sfert de ora.

Abia in minutul 20 au reusit stelistii sa provoace o faza periculoasa, la patrunderea lui Prepelita in careu, insa acesta a fost agatat de picioare de portarul Villadsen. Marius Avram nu doar ca nu a acordat penalty, ba chiar a incercat sa-si explice decizia in fata stelistilor care protestau vehement si cereau acordarea loviturii de pedeapsa.

Meciu a continuat tot cu Steaua la carma jocului, in minutele urmatoare Bicfalvi cu un sut de la distanta, Florin Costea cu o lovitura de cap pe spate si Prepelita cu o torpila de la 30 de metri amenintand poarta adversa. Prima repriza nu s-a incheiat inainte ca Florin Costea sa semneze a alta ocazie imensa, dupa ce a ramas singur in careu cu Villadsen, insa sutul atacantului stelist a fost parat fenomenal de portarul moldovenilor.

La fel de incisiva s-a aratat echipa lui Ilie Stan si in startul partii secunde, insa fara sa puna cu adevarat in pericol poarta adversa. Au facut-o insa moldovenii, care in minutul 51 au deschis surprinzator scorul prin executia fabuloasa a lui Daniel Stana. Acesta a sutat cu mult efect din stanga careului, mingea l-a depasit in aer pe visatorul Tatarusanu, s-a lovit de bara din dreapta si apoi a intrat in poarta.

Ca o fiara ranita, Steaua s-a napustit spre poarta moldovenilor, insa Villadsen nu a putut fi invins. Mihai Costea (62'), Geraldo (69') si apoi Florin Costea (78') au trecut pe langa egalare, insa primii doi au tras pe langa poarta, iar sutul celui din urma a fost scos in extremis de portarul Ceahlaului.

Cu trecerea timpului, lipsa de inspiratie si nervozitatea s-au vazut tot mai mult in jocul stelistilor, atacurile haotice ale oaspetilor dand ocazia moldovenilor sa se organizeze si mai bine in defensiva, dar sa puna probleme si in atac. Gafita putea decide soarta meciului in primul minute de prelungiri, dar a trimis milimetric pe langa poarta. Meciul s-a incheiat fara ca Steaua sa mai aiba sansa de a da replica, astfel ca visele ros-albastrilor de a se apropia de podium sunt deocamdata departe de a se realiza.

Onlinesport: Irina Maxim



Surpriza sub Pietricica: Ceahlaul a invins Steaua