Liga 1

Hermannstadt învinge Universitatea Craiova și ajunge în zona playoff

Sursă foto: https://www.facebook.com/UCVOficial

Echipa Hermannstadt a câștigat duelul de pe teren propriu cu Universitatea Craiova, scor 2-1, duminică, în etapa a 19-a din Liga 1.
Așa am trăit Hermannstadt - Universitatea Craiova

Gabriel Iancu a deschis scorul în minutul 51 cu un șut din afara careului ușor deviat de fundașul oaspeților Mihai Căpățână.

Universitatea Craiova a reacționat imediat restabilind egalitatea după doar un minut prin Alexandru Mitriță. O fază dezvoltată în flancul stâng la care au mai contribuit Andrei Ivan și Elvir Koljic. Mingea a revenit la Mitriță și acesta a strecurat-o pe sub portar dintr-un unghi dificil.

Alexandru Oroian, fundașul dreapta în vârstă de 22 de ani de la Hermannstadt, a adus formația sibiană în avantaj cu un șut din interiorul careului la centrarea lui Silviu Balaure, în minutul 62.

Zece minute mai târziu echipa pregătită de Marius Măldărășanu a ratat o situație mare de 3-1 prin Daniel Paraschiv la o fază de unu la unu cu portarul advers. Acesta l-a luat la țintă pe portarul Laurențiu Popescu.

Un succes prin care Hermannstadt ajunge la 28 de puncte în clasament și trece peste Petrolul și Universitatea Cluj, echipe care încă n-au evoluat în această etapă.

Universitatea Craiova rămâne pe locul trei, cu 32 de puncte, contabilizând a cincea înfrângere din actualul sezon.

Pentru juveți este prima înfrângere cu bulgarul Ivaylo Petev pe banca tehnică. Acesta câștigase patru meciuri la rând de la numirea la Universitatea Craiova.

Caseta tehnică

Hermannstadt: Căbuz – Oroian (Medina ’87), Găman, I. Stoica, Butean – Balaure (Biceanu ’74), Murgia, Alhassan (Antoche ’78), Jipa (Bucuroiu ’86) – G. Iancu (Bejan ’74), D. Paraschiv. Antrenor: Marius Măldărăşanu.

Universitatea Craiova: L. Popescu – Căpăţînă, A. Creţu, R. Silva, Bancu – Kurtic, Danciu (Baiaram ’56) – Roguljic, Mitriţă, Ivan (Isfan ’59) – Koljic (Markovic ’69). Antrenor: Ivaylo Petev.

Cartonaşe galbene: Găman ’42 / Creţu ‘70.

Arbitri:  Cătălin Popa – Imre-Laszlo Bucsi, Romică Bîrdeş.



Hermannstadt învinge Universitatea Craiova și ajunge în zona playoff