Liga 1

Hermannstadt – FC Botoșani 2-0. Dublă semnată de Balaure și sibienii visează în continuare la playoff

Sursă foto: https://www.facebook.com/hermannstadt.fc/

Echipa Hermannstadt a câștigat duelul de pe teren propriu cu ultima clasată FC Botoșani, cu 2-0.

Silviu Balaure a marcat cele două goluri ale echipei din Sibiu, în minutele 10 și 49.

Deschiderea scorului s-a produs devreme, Balaure finalizând din interiorul careului cu un șut pe jos după o fază simplă de atac a sibienilor.

La patru minute după pauză Hermannstadt și-a dublat avantajul prin același Balaure, omul potrivit la locul potrivit.

Daniel Paraschiv a pătruns pe zonă centrală și l-a întins pe Răzvan Ducan cu un șut în forță. Balaure a urmărit pe respingere și n-a făcut decât să împingă mingea în poartă pentru 2-0.

Pentru Hermannstadt este prima victorie din 2024, după ce etapa precedentă sibienii au pierdut pe Cluj Arena în duelul cu ”U”, scor 2-1.

FC Botoșani începuse anul cu o mare surpriză, învingând fosta campioană CFR Cluj, cu 1-0, pe teren propriu, meci în urma căruia italianul Adrian Mandorlini a fost dat afară și înlocuit ulterior cu Adrian Mutu.

Hermannstadt urcă pe locul șapte în clasament după această victorie și rămâne în continuare în lupta pentru un loc în playoff alături de Sepsi, U Cluj și Petrolul.

Caseta tehnică

Hermannstadt: Căbuz – Butean, Găman, Bejan, Opruţ – Balaure (Oroian ’71), Mino, Murgia (Biceanu ’82), Jipa (Ciubotaru ’71) – Iancu (Fonseca ’25, Antoche ’82)), Paraschiv. Antrenor: Marius Măldărăşanu.

FC Botoşani: Ducan – R. Benzar, Sadiku, Miron, Ţigănaşu – Filip, Dican (Dragu ’74), Mitrov (Dragomir ’59) – Kaprof (L. Fulop ’31), Ilicic (Friday ’46), Caputa Ferreira (Cioiu ’74). Antrenor: Bogdan Andone.

Cartonaşe galbene: Paraschiv ’52, Fonseca ’53, Mino ’58 / Ţigănaşu ’24, Benzar ’81.

Arbitri: Horia Mladinovici - Mircea Orbuleţ, Alexandru Ioan Corb.



Hermannstadt – FC Botoșani 2-0. Dublă semnată de Balaure și sibienii visează în continuare la playoff