Liga 1

Gloria a invins Dinamo pe Arena Nationala. Naumovski - Dolha 1-2

Dinamo a fost învinsa cu 2-1 de Gloria Bistrita la Bucuresti, un meci în care rolurile principale au fost jucate de portari. Daca Naumovski a gafat incredibil si a fost în mare masura responsabil pentru golurile primite, de cealalta parte, Emilian Dolha, fost portar al dinamovistilor, a fost eroul Gloriei. Dolha a aparat excelent în câteva faze limita si a parat si penalty-ul executat de Danciulescu.

Chiar daca a avut mai mult mingea si a dovedit o pofta mai mare pentru ofensiva, Dinamo s-a trezit condusa la pauza pe Arena Nationala în fata Gloriei Bistrita. Elevii lui Bonetti au legat bine jocul, dar doar pâna la faza de finalizare, în timp ce bistritenii au stat mult într-o aparare organizata si au încercat doar din când în când sa întepe pe contraatac.

Chiar daca a intrat mai bine în meci si a dominat primele minute, echipa din Stefan cel Mare a gafat grav în minutul 28 si a fost taxata. Naumovski a intervenit bine în prima faza în fata lui Braganca, dar s-a complicat inutil, a iesit mult din propriul careu si a fost deposedat. Acelasi Braganca i-a furat mingea, a patruns printre jucatorii dinamovisti si a trimis nestingherit în plasa pentru 1-0.

Tentativele de a reveni în joc ale alb-rosilor s-au dovedit fara succes si în minutul 41 Dinamo a primit a doua lovitura. Predescu a fost lansat excelent cu pasa pe culoar de Braganca, a ramas singur cu Naumovski si a finalizat nemilos cu sut în diagonala la coltul din dreapta.

Condusa cu 2-0 înainte de pauza, Dinamo a declansat ofensiva cu toate fortele. I-a fost refuzat un penalty în minutul 43, dupa ce Boubacar a fost faultat în careu, a ratat o mare ocazie prin Alexe în minutul 45, dar a reusit sa revina în meci în prelungiri. Cosmin Matei a redus din diferenta în prelungirile primei reprize, profitând de o înlantuire de erori în defensiva bistriteana.

Meciul a fost unul echilibrat în partea secunda, dar mai sarac în faze de poarta. Prima ocazie de gol a aparut abia în minutul 73, când Dolha a scos miraculos de pe linia portii mingea trimisa cu capul de Luchin din marginea careului mic. Trei minute mai târziu, Dinamo a ratat cea mai mare sansa de egalare, dupa un penalty acordat destul de usor de Radu Petrescu. Executia lui Danciulescu în stânga jos a fost ghicita însa de Dolha, care a retinut din doua încercari.

Bistrita putea închide meciul cu trei minute înainte de finalul timpului regulamentar de joc, când Curtuius a luat la tinta bara portii lui Naumovski. Meciul s-a încheiat dupa sapte minute de prelungiri în tensiune, dar cu un moment frumos la final. Danciulescu i-a oferit tricoul de joc lui Dolha, fostul lui coleg si cel pe care nu l-a putut învinge de la punctul cu var.ac



Gloria a invins Dinamo pe Arena Nationala. Naumovski - Dolha 1-2