Liga 1

FCSB si Dinamo au oferit un 3-3 spectaculos in derby

Sursă foto: facebook.com/FCSBOfficial

Echipele FCSB si Dinamo au terminat la egalitate, scor 3-3 (1-1), in derby-ul programat in etapa a 2-a din Liga 1 Betano. Un meci in care stelistii au condus de trei ori, dar Dinamo a gasit puterea sa egaleze de fiecare data.

Pe o ploaie de toamna la fel de necaracteristica pentru data din calendar precum programarea unui derby FCSBDinamo in etapa a 2-a, cele doua echipe si-au intrat repede in rolul de mari rivale si partida a avut nerv inca de la inceput.

Asa am trait FCSB - Dinamo 3-3

A fost nevoie chiar de intreruperea meciului dupa doar trei minute din cauza tortelor aruncate in teren de suporterii dinamovisti. 

Prima ocazie a apartinut gazdelor la sutul lui Tanase dupa o actiune personala pornita din flancul drept. O minge sutata din afara careului si pe care Penedo a respins-o in corner.

O actiune care avea sa anunte deschiderea scorului de peste doar doua minute, cand Gnohere scapat din marcajul dinamovist a inscris cu o executie fulgeratoare din dreptul punctului cu var de la 11 metri la o minge repusa pe jos din corner de Man.

FCSB a continuat sa joace cu agresivitate si pana la pauza jucatorii lui Nicolae Dica au incasat trei galbene. Nervii au cedat dupa un branci pe care Mihai Popescu i l-a dat lui Man, dar paradoxal toti cei implicati in meleul creat au scapat fara avertisment.

Dinamo s-a vazut periculoasa in minutul 40 la sutul lui Popovici de la peste 30 de metri. O minge grea pe care Balgradean a scos-o in corner.

In cele sase minute de prelungiri acordate de la margine pentru prima repriza Dinamo a reusit egalarea prin Axente, jucator care a inscris cu un sut pe jos din interiorul careului la o minge slab controlata de Benzar.

FCSB s-a aruncat in atac, fara a reusi sa creeze periculos la fazele create, astfel ca cele doua echipe au intrat cu 1-1 la cabine.

Partea secunda a debutat cu o mare ocazie la poarta lui Dinamo. Filip si-a facut mingea pe stangul si doar mana salvatoare a lui Penedo a pastrat tabela nemodificata.

In minutul 54 FCSB din nou aproape de gol la sutul lui Balasa dintr-o lovitura libera. Penedo a intervenit decisiv. Din cornerul rezultat Coman a inscris cu o minge trimisa cu efect la coltul scurt, un balon care l-a pacalit pe portarul dinamovist.

Doar sapte minute s-au bucurat stelistii de noul avantaj, Dinamo egaland a doua oara dupa o faza pornita din propria jumatate. Coman si Tanase au ratat doua deposedari, mingea a fost scoasa in centrul careului si Nistor, fara marcaj, a indeplinit o simpla formalitate.

FCSB a revenit la conducere dupa alte sapte minute prin acelasi Coman, jucator excelent gasit in careu de Tanase si care a inscris cu un sut la coltul lung.

Dinamo avea sa egaleze inca o data, in minutul 89, prin Mihai Popescu cu o lovitura de cap dupa o centrare din corner.

In prelungirile partidei Dinamo putea da lovitura pe contraatac prin Nistor, insa sutul acestuia s-a dus mult peste poarta.

Caseta tehnica

FCSB: Bălgrădean – R. Benzar, Planic, M. Bălaşa, Momcilovic – Ov. Popescu, L. Filip – Man (Morutan 85), Fl. Tănase, Teixeira (Coman 46) – Gnohere (Qaka 72). Antrenor: Nicolae Dică.

Dinamo: Penedo – Corbu, M. Popescu, Katsikas, Sg. Popovici – Hanca (Gomelt 63), Mahlangu, D. Nistor – Sorescu (Pesic 76), Axente (Moldoveanu 69), Salomao.  Antrenor: Florin Bratu.

Cartonase galbene: Gnohere 13, Popescu 16, Man 20 / Hanca 35, Popescu 45+4, Corbu 59, Nistor 77.

Meciul a fost arbitrat de Ovidiu Haţegan.

La partida au asistat peste 27.000 de spectatori.



FCSB si Dinamo au oferit un 3-3 spectaculos in derby