Liga 1

FCSB, noul lider al campionatului dupa 5-2 in deplasare cu CSU Craiova

Sursă foto: facebook.com/FCSBOfficial

FCSB s-a instalat la conducerea clasamentului din Liga 1 dupa o victorie impresionanta obtinuta in deplasare, la Turnu Severin, cu CSU Craiova, una dintre pretendentele in lupta pentru titlu. Meciul a fost live text aici.

Inceput de meci cum nu se poate mai rau pentru gazde si mai fericit pentru stelisti. In chiar secunda 46, la prima actiune de atac, Gnohere a deschis scorul cu un sut in forta la coltul scurt din pasa capitanului Tanase.

Un gol care a dat complet peste cap intregul plan tactic gandit de strategul italian Mangia pentru acest meci. FCSB a profitat de momentul pozitiv si a controlat disputa creandu-si alte ocazii de a marca.

Asa s-a intamplat in minutul 7 la o actiune in viteza cu Teixeira in prim plan si Budescu la finalizare. Sutul acestuia din interiorul careului n-a prins cadrul portii.

Gnohere a aparut si el din nou la finalizare doua minute mai tarziu, insa nici el n-a gasit poarta cu un sut modest la nivelul gazonului.

FCSB si-a dublat avantajul in minutul 34 prin Teixeira dupa o alta faza colectiva de toata frumusetea. Budescu a trimis pentru urcarea lui Momcilovic in stanga, iar acesta a pasat decisiv pentru reluarea lui Teixeira la vinclu.

Craiova a incercat cateva actiuni in viteza, dar oltenilor le-a lipsit limpezimea in atac si au incheiat repriza fara vreun sut pe spatiul portii lui Nita.

Alibec si-a facut reintrarea la FCSB dupa sapte minute de la reluarea jocului in locul lui Gnohere, golgeterul la zi din Liga 1 Betano, cu 9 goluri.

Ocazie de gol ratata de Budescu in minutul 56 la o minge trimisa cu exteriorul din zona centrala dupa o cursa a lui Momcilovic pe flancul stang pornita din propria jumatate.

Patru minute mai tarziu Enache rata incredibil singur cu portarul la fel cum a mai facut-o in acest sezon la o faza similara in mansa tur cu Sporting Lisabona in playoff-ul Champions League.

Tanase a ridicat scorul la 3-0 pentru FCSB in minutul 62 dupa o cursa personala pe stanga si o finalizare la coltul lung.

Un minut mai tarziu Craiova rata revenirea prin Baluta la o minge care a trecut pe langa poarta.

In cele din urma oltenii au revenit pe tabela in minutul 66 printr-o minge trimisa spre poarta de Burlacu si care a intrat din devierea lui Larie.

FCSB a raspuns imediat si dupa doar doua minute Budescu refacea diferenta de trei goluri cu o deviere din centrarea lui Alibec.

Craiova a mai redus o data din diferenta prin Kelic, jucator care a punctat cu o lovitura de cap in minutul 72 profitand de lejeritatea marcajului stelist.

Coman i-a luat locul lui Budescu in minutul 73 si tot el avea sa inchida tabela zece minute mai tarziu cu capul dupa o centrare a lui Larie.

Pana la golul de 5-2 portarul Nita a scos de sub bara reluarea cu capul trimisa periculos de Baluta.

FCSB a mai ratat alte doua mari ocazii pe finalul meciului, prima in minutul 87 prin Popescu din fata portii la centrarea lui Alibec din stanga, pentru ca in minutul 90 Calancea sa respinga in extremis in corner lobul incercat de Alibec din interiorul careului.

Caseta tehnica

CSU Craiova: Calancea - Datkovic (Dimitrov '58), Kelic, Ferreira - Martici, Screciu (Briceag '84), Mateiu, Bancu - Gustavo, Băluţă, Mitriţă (Burlacu '64). Antrenor: Devis Mangia

FCSB: Niţă - Enache, Larie, Bălaşa, Momcilovic - Popescu, Nedelcu (Pintilii '76) - Teixeira, Budescu (Coman '73), Tănase - Gnohere (Alibec '52). Antrenor: Nicolae Dică

Cartonaşe galbene: Kelic '28 / Larie '16, Fl. Tănase '73, Pintilii '89

Arbitru: Istvan Kovacs.



FCSB, noul lider al campionatului dupa 5-2 in deplasare cu CSU Craiova