Liga 1

FCSB face scor cu Petrolul în ultimul meci al etapei cu numărul 28. Compagno revine în fruntea ierarhiei golgeterilor!

Sursă foto: https://www.facebook.com/FCSBOfficial/

Echipa FCSB a câștigat, cu 4-1, în fața celor de la Petrolul Ploiești, joi seara, pe Arena Națională, în epilogul rundei a 28-a din Liga 1.

De cinci minute au avut nevoie roș-albaștrii pentru a deschide scorul prin Șut cu o execuție din interiorul careului. O minge care a ricoșat cu șansă la mijlocașul celor de la FCSB din tentativa eșuată a lui Coman de a da la poartă.

Petrolul restabilea egalitatea după doar patru minute prin fundașul Mathaus în urma unui corner mai mult primit cadou din partea gazdelor la o neînțelegere între portarul Tîrnovanu și fundașul Dawa. Mingea a ajuns la Mathaus și acesta a punctat cu un șut din întoarcere pentru 1-1.

FCSB a intrat în avantaj la pauză, după ce Compagno a punctat dintr-o lovitură de la 11 metri acordată la intrarea lui Borța asupra lui Olaru.

Primul gol marcat de Compagno după mai bine de o lună, ultima reușită a italianul fiind contra Farului, pe 29 ianuarie.

Prima repriză s-a încheiat după o mare ocazie ratată de FCSB la șutul lui Tavi Popescu și o paradă senzațională din partea lui Târnovanu.

Același Tavi Popescu a ratat prima ocazie a părții secunde, în minutul 48, când a încercat un exterior îndrăzneț din interiorul careului. Mingea s-a scurt în afara terenului.

Compagno a dublat până la urmă avantajul celor de la FCSB, în minutul 57, cu o lovitură de cap dintre cei doi stoperi ai Petrolului la centrarea perfectă oferită de Radunovic de pe flancul stâng.

Cu această reușită Compagno ajunge la 16 goluri și îl egalează pe rapidistul Marko Dugandzic în fruntea ierarhiei golgeterilor din Liga 1.

FCSB a închis tabela cu o execuție spectaculoasă din partea lui Edjouma. O foarfecă reușită în minutul 88 din partea unui jucător care s-a abonat în ultimele runde pe lista marcatorilor.

Edjouma are opt goluri în tot sezonul, dar cinci dintre reușite au venit în ultimele cinci etape.

Într-o formă la fel de bună se află și Șut, cu doua etape la rând în care marchează.

FCSB revine în urma acestui succes pe locul trei în clasament.

Caseta tehnică

FCSB: Târnovanu - Sorescu, Tamm, Dawa, Radunovic - Olaru, Şut (I. Cristea 90), Octavian Popescu (Omrani 76) – Cordea (Miculescu 58), Compagno (Ovidiu Popescu 76), Fl. Coman (Edjouma 58). Antrenor: Leo Strizu.

Petrolul: Vâlceanu - Papp, Meijers, Mathaus - Borţa (Doua 62), Purtic (Seto 62), Jair (Dumitriu 73), Budescu (M. Bratu 52), Ţicu – Irobiso (Tucaliuc 83), Grozav. Antrenor: Florin Pîrvu.

Cartonaşe galbene: Compagno 70 / Borţa 34, Purtic 60

Arbitri: Ionuţ Coza - Radu Ghinguleac, Romică Bîrdeş.



FCSB face scor cu Petrolul în ultimul meci al etapei cu numărul 28. Compagno revine în fruntea ierarhiei golgeterilor!