Liga 1

FCSB a suferit pentru un succes la limită cu ultima clasată. Un meci cu trei eliminați!

Sursă foto: https://www.facebook.com/FCSBOfficial/

Liderul FCSB s-a desprins la zece puncte în fruntea clasamentului din Liga 1, după ce a trecut cu 3-2 pe teren propriu de ultima clasată FC Botoșani, în etapa a 27-a.

Așa am trăit FCSB - FC Botoșani

Un meci care a început abrupt cu un gol marcat rapid de FCSB prin Florinel Coman după o fază rapidă. Acesta l-a depășit în viteză la o lansare în adâncime pe Radoslav Dimitrov și a marcat pe lângă fostul coleg Răzvan Ducan.

Echilibrul numeric al meciului s-a rupt din minutul 18, când la intervenția VAR centralul Cătălin Busi l-a eliminat cu roșu direct pe Nana Antwi, jucător titularizat în premieră la FCSB.

Cu un jucător mai puțin pe teren FCSB a fost aproape de 2-0 în minutul 25. Alexandru Băluță a scăpat singur cu portarul și n-a reușit să închidă faza, mingea a ajuns cu șansă la Tavi Popescu, dar transversala i-a scăpat de gol pe cei de la Botoșani.

Partea secundă a început la fel de abrupt ca și prima repriză, Botoșaniul egalând prin Francesco Margiotta, un jucător introdus în teren de Bogdan Andone din minutul 46.

Acesta a profitat de o gafă în lanț comisă de Risto Radunovic și Ștefan Târnovanu, marcând din apropiere pentru 1-1.

Din minutul 57 echilibrul numeric a fost restabilit, după ce argentinianul Juan Kaprof a primit al doilea galben pentru un fault în atac.

FCSB s-a desprins la 3-1 prin golurile marcate de Joyskim Dawa cu capul în minutul 72 și respectiv Florinel Coman patru minute mai târziu în urma unui contraatac pornit de gazde din propria suprafață de pedeapsă.

În minutul 90, Darius Olaru a fost și el eliminat pentru un fault în preajma propriului careu, după ce Coman primise anterior un galben, al șaptelea din acest sezon, astfel că cei doi vor fi suspendați etapa următoare cu FC Voluntari.

Reagy Ofosu a reaprins finalul de meci cu un gol marcat în al treilea minut din cele șapte suplimentare acordate pentru duelul de pe Arena Națională.

FCSB a rezistat cu un jucător mai puțin și a pus în cont cele trei puncte prin care ajunge la zece lungimi față de CFR Cluj și Rapid.

FC Botoșani rămâne pe ultimul loc în clasament.

Caseta tehnică

FCSB: Târnovanu - Antwi, Ngezana, Dawa, Radunovic - Lixandru, Şut, Olaru – Al. Băluţă (Miculescu 87), Oct. Popescu (Radaslavescu 82), Fl. Coman (Ov. Popescu 82). Antrenor: Elias Charalambous.

FC Botoșani: Ducan - Dimitrov, Sadiku, Celea, Ţigănaşu – I. Filip (Ofosu 77), Dican (Margiotta 46), G. David (Mitrov 46) – Ed. Florescu (Charles Petro 68), E. Lopez (Mouaddib 46), Kaprof. Antrenor: Bogdan Andone.

Cartonaşe galbene: Fl. Coman 76, Radunovic 90+6 / I. Filip 20, Kaprof 30, Sadiku 36, G. David 38, Celea 80, Mouaddib 80.

Arbitri: Cătălin Buşi - Marius Badea, Ionuţ Marius Bobe.



FCSB a suferit pentru un succes la limită cu ultima clasată. Un meci cu trei eliminați!