Rapid

Doua echipe Rapid in Liga a 5-a. Una dintre acestea activeaza si in Liga a 4-a (!)

Mare dilema pentru suporterii giulesteni dornici sa o ia de la capat, de jos, dupa ce FC Rapid a intrat in faliment si i-a fost interzis dreptul de a evolua in acest sezon de Liga 1.

In tentativa de a continua traditia fotbalului giulestean au aparut nu mai putin de trei entitati, sa le spunem cluburi, care isi revendica pozitia adevaratului Rapid.

Astfel, in Liga a 5-a a Asociatiei Municipale de Fotbal Bucuresti au fost inscrise doua echipe cu numele Rapid, AFC si AS FC, care teoretic vor fi adversare fiind repartizate in aceeasi serie, dar mai exista si Miscarea Feroviara care insa nu are deocamdata sectie de fotbal, dar detine o parte a palmaresului istoric al clubului Rapid.

Situatia devine cu atat mai complicata cu cat AS FC Rapid a fost inscrisa si la Liga a 4-a in cadrul Asociatiei Judetene de Fotbal Ilfov, o situatie care, sa recunoastem, doar in fotbalul romanesc este posibila.

AFC Rapid este condusa de Horia Manoliu, fostul direct de marketing de la FC Rapid, iar AS FC Rapid a fost fondata de Ion Butoi, fost direct sportiv la clubul giulestean.

Dintre acestea doar AFC Rapid detine o parte din palmaresul adevaratului Rapid, mai precis pe cel din perioada 1994-2016. Cealalta parte, de la infiintarea clubului in 1923 si pana in 1994, se afla in mana Miscarii Feroviare.

Situatia nu este noua pentru fotbalul romanesc, Timisoara experimentand de-a lungul ultimilor ani o situatie similara cu AEK Poli Timisoara, devenita mai apoi FC Timisoara, ACS Poli Timisoara, pentru ca intre timp suporterii sa puna umarul la aparitia unei noi echipe, ASU Poli Timisoara ajunsa in Liga 2.Doua echipe Rapid in Liga a 5-a. Una dintre acestea activeaza si in Liga a 4-a (!)