Liga 1

FC Brasov, insolventa dar victorioasa in fata "sepcilor rosii"

FC Brasov s-a impus la limita, scor 1-0, in meciul de pe teren propriu disputat in compania celor de la Universitatea Cluj. Stoperul Leko a adus victoria "stegarilor", la o faza fixa in care slovacul din poarta lui "U" a gresit flagrant. Prima repriza le-a apartinut oaspetilor, care puteau deschide scorul prin Castillon, in minutul 29. FC Brasov este ultima echipa din Liga 1 care a intrat in insolventa.

Jucatorii lui "U" au avut primul moment la poarta aparata de tanarul Iacob, in minutul 13, la capatul unei lovituri libere obtinute de uruguayanul Ceppelini. Raul Costin a trimis frumos pe langa zid, insuficient insa pentru a-i crea probleme mari goalkeeperului "stegarilor".

In minutul 29, Castillion a scapat singur cu portarul gazdelor, dar nu a gasit sutul castigator intr-o faza care anunta deschiderea scorului.

Repriza secunda a debutat in aceeasi nota, cu Andrei Lungu prinzand un sut sanatos din afara careului. Iacob s-a remarcat din nou, parand spectaculos in corner.

In careul opus, Cristian Ganea l-a luat la tinta din apropiere pe Robert Veselovsky. Veselovsky a scapat si in minutul 68, cand Aganovic a expediat un sut puternic, in diagonala, care a izbit stalpul din stanga sa.

La urmatorul atac, Juric l-a zdruncinat serios pe Veselovky, dupa un sut foarte puternic de la aproximativ 25 de metri.

Seria de ocazii a brasovenilor avea sa fie concretizata, in minutul 72, cand Leko a profitat de iesirea hazardata din poarta a lui Veselovsky si a inscris singurul gol al acestui duel de "6 puncte".

FC Brasov: Iacob - G. Matei, Novakovic, Leko, Cr. Ganea - Juric, Zlomislic - M. Constantinescu (B. Straut 85), Aganovic, Bencun (S. Moraru 90+3) - Tara (L. Ganea 78)

U Cluj: Veselovsky - Jovanovic, Skvorc, Neag, Bambara - R. Costin (A. Calcan 78), A. Lungu - Viveiros (Gravenberch 60), Ceppelini, Mengolo - Castillion (V. Lemnaru 69)

Arbitru: Cristi Balaj (Baia Mare)

Cartonase galbene: Leko 12, Aganovic 31/ Skvork 37, Viveiros 57

Cartonase rosii: -

Stadion: Silviu Ploesteanu (Brasov)

Spectatori: 1500



FC Brasov, insolventa dar victorioasa in fata "sepcilor rosii"