FC Arges

Penescu ramane in arest

Finantatorul FC Arges, Cornel Penescu, fostul presedinte al CCA Gheorghe Constantin si directorul PIC, Liviu Facaleata, vor ramane in arest, dupa ce Curtea de Apel Pitesti a admis, vineri, recursul procurorilor DNA la decizia Tribunalului Arges de revocarea a mandatelor de arestare preventiva.
Cei trei inculpati au luat cuvantul pe rand vineri in fata instantei si au cerut eliberarea pentru a putea fi aproape de familiile lor. In ceea ce priveste argumentul prezentat de procurorul DNA, acesta a afirmat ca finantatorul FC Arges, Cornel Penescu, a incercat sa influenteze un martor, chiar in timpul arestului. Este vorba de o tanara care ar fi asistat la o infractiune de dare de mita, cand Penescu i-ar fi dat lui Gheorghe Constantin suma de 270.000 de lei. Potrivit procurorului, lui Penescu i-a fost interceptata o convorbire telefonica chiar in penitenciar si din discutie a reiesit ca acesta ii sugera martorei sa-si schimbe declaratia.

Cornel Penescu a solicitat instantei eliberarea pentru a putea fi aproape de familia lui si a spus ca in nici un caz nu va incerca sa ia legatura cu celelalte persoane din dosar. "Voi respecta intocmai ce mi se cere. Nu vreau decat sa fiu cu familia. Nu o sa incerc sa iau legatura cu nici un martor", a declarat Cornel Penescu.

La randul sau, directorul PIC, Liviu Facaleata, a spus ca tatal lui este grav bolnav, iar fiica lui, acum in varsta de 18 ani, nu are niciun sprijin. "Eu sunt un om simplu. Mi-am crescut fata singur, de cand ea avea doar 12 ani. M-am trezit intr-un carusel. Sper sa se demonstreze ca nu sunt vinovat. Tatal meu este grav bolnav si de cate ori vreau sa il sun imi este teama ca nu imi va mai raspunde", a spus Liviu Facaleata.

Fostul presedinte al CCA Gheorghe Constantin a cerut instantei eliberarea invocand toate problemele medicale grave de care sufera. Prin avocatul sau, acesta a depus la dosar documentele medicale care atesta acest lucru. "Am peste 40 de ani de activitate in campul muncii, iar in ultimii ani am fost presedintele CCA. Este foarte greu sa explic de ce ma aflu aici. S-a creat probabil o confuzie si sper ca pe viitor sa se lamureasca. Solicit eliberarea mea din cauza problemelor medicale pe care le am. Am suferit doua preinfarcturi si trei interventii pe colon. Dupa cum bine stiti, alimentatia de la Colibasi nu imi permite sa tin regim", a sustinut Gheorghe Constantin.

Curtea de Apel Pitesti a judecat vineri recursul procurorilor anticoruptie fata de decizia Tribunalului Arges de revocare a mandatelor de arestare preventiva ale finantatorului FC Arges, Cornel Penescu, fostului presedinte al CCA Gheorghe Constantin si directorului PIC, Liviu Facaleata.

Tribunalul Arges a dispus, in data de 18 august, revocarea masurii arestarii preventive in cazul finantatorului FC Arges, Cornel Penescu, directorului hypermarketului PIC, Liviu Facaleata si fostului presedinte al CCA, Gheorghe Constantin, insa sentinta a fost atacata cu recurs de procurorii anticoruptie.

Cornel Penescu a fost arestat in urma cu patru luni in scandalul de coruptie din fotbal si, potrivit avocatului sau, a depus pana in prezent noua cereri de eliberare, fie sub control judiciar, fie pe cautiune, insa toate au fost respinse.

Procurorii DNA Pitesti i-au trimis in judecata, in data de 25 iunie, pe Cornel Penescu, Gheorghe Constantin si Florin Prunea, alaturi de alti 11 inculpati, printre care cinci arbitri, in dosarul coruptiei din fotbal declansat la jumatatea lunii aprilie.

In sarcina lui Cornel Gheorghe Penescu, aflat in stare de arest preventiv, actionar majoritar la S.C. PIC S.A. Pitesti, iar prin intermediul acestei societati actionar majoritar la societatea Fotbal Club Arges Pitesti, s-au retinut trei infractiuni de dare de mita, dintre care doua in forma continuata, infractiunea de cumparare de influenta in forma continuata si infractiunea de initiere si constituire de grup infractional organizat.

Directorul general in cadrul S.C. PIC S.A. Pitesti, Liviu Ilie Facaleata, aflat in stare de arest preventiv, este acuzat de doua infractiuni de complicitate la dare de mita in forma continuata, infractiunea de initiere si constituire de grup infractional organizat, precum si infractiunea de detinere, fara autorizatie, de substante clasificate in categoria precursorilor de droguri.

In sarcina fostui presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) din cadrul Federatiei Romane de Fotbal Gheorghe Constantin, in prezent arestat preventiv, s-au retinut doua infractiuni de luare de mita si infractiunea de initiere si constituire de grup infractional organizat.

NewsIn


Penescu ramane in arest