FC Arges

FC Arges revine in fotbalul romanesc

Sursă foto: scmpitesti.ro

Primaria Pitesti a cumparat de la ANAF brandul FC Arges, astfel ca unul dintre cele mai reprezentative nume din fotbalul romanesc revine in prim plan.

Procedura de valorificare a brandului a pornit de la suma de 311.320 euro plus TVA, iar in decursul celor doi ani de la pronuntarea falimentului FC Arges au fost organizate nu mai putin de 41 de licitiatii fara vreun rezultat, a explicat lichidatorul judiciar, Nicolae Enoiu.

In cele din urma, creditorul principal reprezentat de Ministerul Finantelor a acceptat cedarea brandului la 40% din valoarea estimata initial de evaluator, adica 660.000 de lei.

Astfel, Primaria Pitesti a cumparat brandul, sigla, palmaresul si culorile alb-violet, toate acestea urmand a fi preluate de echipa SCM Pitesti sub numele de FC Arges in sezonul 2017-2018 al Ligii 2.

"FC Argeş trăieşte din nou şi asta ne-am dorit cu toţii. Toată lumea se bucură! Toţi consilierii mi-au arătat astăzi că doresc ca sportul piteştean să beneficieze de cele mai bune condiţii pentru a putea face performanţă. Este o zi istorică pentru FC Argeş!. Am dus oferta pînă la limita cerută de ANAF. Sîntem foarte interesaţi ca SCM Piteşti să continue în liga a doua sub denumirea de FC Argeş. Am făcut şi pasul acesta şi credem că putem rezolva schimbarea denumirii în timp util şi la FRF. Este un interes foarte mare în rîndul piteştenilor pentru fotbal", a declarat primarul Cornel Ionica.

SCM Pitesti a promovat din al treilea esalon cu Nicolae Dica la carma, antrenor care din aceasta vara a preluat-o pe Steaua.



FC Arges revine in fotbalul romanesc