FC Arges

Cristian Libertatu a fost eliberat

Curtea de Apel Pitesti a admis, joi, recursul declarat de fostul sef al Oficiului pentru Protectia Consumatorului Arges, Cristian Libertatu, si l-a pus in libertate provizorie sub control judiciar, si a respins ca nefondate recursul declarat de finantatorul FC Arges, Cornel Penescu.
De asemenea, a fost respins si recursul directorul hypermarketului PIC, Liviu Facaleata, transmite corespondentul NewsIn.

Curtea de Apel Pitesti a judecat joi recursurile la cererile de eliberare sub control judiciar pentru trei dintre cei patru inculpati din lotul Penescu, aflati in stare de arest preventiv la Penitenciarul Colibasi. Avocatii finantatorului FC Arges, Cornel Penescu, Cristian Libertatu si Liviu Facaleata au depus recurs la decizia de marti, 28 iulie, a Tribunalului Arges, care a respins ca nefondate cererile de eliberare provizorie sub control judiciar a celor trei inculpati.

Dupa aproape cinci ore de deliberari, magistratii Curtii de Apel au decis sa-l puna de indata in libertate pe Cristian Libertatu.

"Admite recursul declarat de inculpatul Libertatu Dan Cristian, detinut in Penitenciarul de Maxima Colibasi, impotriva incheierii din 28 iulie 2009, pronuntata de Tribunalul Arges. Caseaza in parte incheierea atacata, numai cu privire la inculpatul Libertatu Dan Cristian, in sensul ca, pe fond, admite cererea de liberare provizorie sub control judiciar si dispune punerea sa de indata in libertate daca nu este retinut sau arestat in alta cauza", se arata in incheierea de sedinta.

Instanta a impus anumite restrictii pe perioada eliberarii provizorii care trebuie respectate intocmai.  Cristian Libertatu nu are voie sa depaseasca limita teritoriala a judetului Arges decat in conditiile stabilite de instanta, sa se prezinte la instanta de judecata sau alt organ judiciar ori de cate ori este chemat, sa se prezinte la organul de politie desemnat, respectiv, Politia municipiului Pitesti, conform programului de supraveghere, intocmit de acest organ, sau ori de cate ori este chemat, sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte nicio categorie de arme. Totodata, fostul sef al OPC Arges nu are voie sa se aproprie de persoanele impreuna cu care este banuit de comiterea unor fapte de natura penala, martori, experti si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect, sa nu exercite profesia, meseria sau sa nu desfasoare activitatea in exercitarea careia a savarsit fapta. Incalcarea acestor obligatii atrage dupa sine o noua masura de arestare preventiva.

Cristian Libertatu va fi pus in libertate in cursul serii de joi, imediat dupa ce la Penitenciarul Colibasi vor sosi hartiile de la Instanta.
Cristian Dan Libertatu, aflat in stare de arest preventiv, fost director al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Arges a fost trimis in judecata pentru infractiunea de luare de mita.

Curtea de Apel Pitesti a respins ca nefondate recursurile declarate de patronul echipei FC Arges, Cornel Penescu si de directorul hypermarketului PIC, Liviu Facaleata. "Respinge ca nefondate recursurile declarate de inculpatii Penescu Gheorghe Cornel si Facaleata Liviu Ilie, aflati in Penitenciarul de Maxima Siguranta Colibasi, impotriva aceleiasi incheierii si ii obliga pe acestia la cate 300 lei cheltuieli judiciare catre stat. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica azi, 30 iulie 2009, la Curtea de Apel Pitesti, sectia penala si pentru cauze cu minori si de familie", se arata in incheierea de sedinta.

In sarcina lui Cornel Gheorghe Penescu, aflat in stare de arest preventiv, actionar majoritar la S.C. PIC S.A. Pitesti, iar prin intermediul acestei societati actionar majoritar la societatea FOTBAL CLUB ARGES Pitesti, s-au retinut trei infractiuni de dare de mita, dintre care doua in forma continuata, infractiunea de cumparare de influenta in forma continuata si infractiunea de initiere si constituire de grup infractional organizat.

Directorul general in cadrul S.C. PIC S.A. Pitesti, Liviu Ilie Facaleata, aflat in stare de arest preventiv, este acuzat de doua infractiuni de complicitate la dare de mita in forma continuata, infractiunea de initiere si constituire de grup infractional organizat, precum si infractiunea de detinere, fara autorizatie, de substante clasificate in categoria precursorilor de droguri.

NewsIn


Cristian Libertatu a fost eliberat