Liga 1

Farul, victorie în Giulești cu Rapid la început de playoff

Sursă foto: https://www.facebook.com/farulconstanta/

Partea decisivă a campionatului în ceea ce privește lupta pentru titlu a început cu o surpriză. Farul, campioana sezonului trecut, a învins Rapid cu 2-1, echipa care etapa precedentă spulberase liderul FCSB și care devenise o candidată certă în lupta pentru titlul de campioană în Liga 1.

Așa am trăit Rapid - Farul

Prima ocazie a meciului a aparținut alb-vișiniilor la șutul lui Hasani din minutul 7. Portarul Buzbuchi a respins peste poartă cu vârful degetelor.

Rapidiștii au irosit apoi un contraatac promițător prin Krasniqi, după care Farul a deschis scorul prin Munteanu.

Excelent găsit în suprafața de pedeapsă de mingea trimisă de Grameni, atacantul echipei constănțene a finalizat cu o reluare din prima.

Același Munteanu a dublat avantajul Farului după pauză, în minutul 57, după o fază de contraatac pornită de la o recuperare a balonului în propria jumătate a terenului.

Rapid a reacționat imediat prin Petrila, șutul acestuia fiind respins in extremis de Buzbuchi peste bară.

Echilibrul numeric al partidei s-a rupt din minutul 67, când Oaidă a primit al doilea galben pentru un fault din spate asupra lui Mihai Popescu și a fost eliminat din joc.

Bara transversală i-a salvat pe cei de la Rapid în minutul 79 la șutul lui Vînă din marginea careului.

Finalul s-a animat după ce Rapid a primit lovitură de la 11 metri la intervenția lui Rivaldinho asupra lui Iacob.

După câteva minute de discuții și îmbrânceli Rrahmani a transformat de la punctul cu var pentru 1-2, scor care avea să fie păstrat până la final.

Rivaldinho a marcat la rândul său în cele opt minute suplimentare, dar golul a fost anulat pe motiv de offside.

Farul acumulează 25 de puncte în clasament și egalează pe Universitatea Craiova, în timp ce Rapid ratează șansa apropierii de liderul FCSB, echipă care rămâne la patru puncte în față.

În această rundă inaugurală din playoff se mai joacă CFR Cluj – Universitatea Craiova (sâmbătă, 20:00) și FCSB – Sepsi (duminică, 21:00).

Caseta tehnică

Rapid: Aioani - Braun, Săpunaru, P. Iacob, Bădescu (Borza 70) – Hromada (Petrila 46), Hasani (Al. Albu 46), Oaidă – E. Krasniqi (Funsho Bamgboye), A. Rrahmani, Papeau (Burmaz 63). Antrenor: Cristiano Bergodi.

Farul: Buzbuchi – K. Boli, M. Popescu, Gustavo Marins (Al. Stoian 89), Cr. Ganea - Vînă, Queiros, Grameni (Dănuleasa 89) - R. Deaconu (Kiki 70), L. Munteanu (Rivaldinho 75), I. Cojocaru (Andronache 75). Antrenor: Gheorghe Hagi.

Cartonaşe galbene: Oaidă 50, Funsho Bamgboye 88, Săpunaru 84 / Buzbuchi 66, Rivaldinho 82, Queiros 83, Gustavo Marins 84.

Arbitri: George Cătălin Găman - Ciprian Florin Danşa, Imre-Laszlo Bucsi.



Farul, victorie în Giulești cu Rapid la început de playoff