Liga 1

Egal echitabil in Giulesti intre Rapid si Petrolul

Rapid a incheiat la egalitate cu Petrolul, scor 1-1, meciul de pe teren propriu contand pentru etapa a 21-a a Ligii 1. Un meci in care ambele formatii au fost preocupate sa nu primeasca gol, cele doua reusite venind dupa primul sfert de ora al reprizei secunde. Sapunaru a finalizat precis o faza fixa a giulestenilor, iar Teixeira, trei minute mai tarziu, a stabilit scorul final. Golul lui Teixeira avea sa fie primul inscris de Petrolul in Giulesti dupa o lunga perioada de seceta.

Startul partidei din Giulesti a fost precedat de un moment de reculegere in memoria celui care a fost Nicolae Manea.

Giulestenii au avut doua contre taioase in primul sfert de ora, finalizand imprecis prin Josl (6) si Benson (11). Petrolul a raspuns prin Astafei, care nu a putut prinde poarta lui Buchta dintr-o pozitie promitatoare.

Cinci minute mai tarziu, Daniel Pancu a tras foarte aproape de transversala dintr-o lovitura liber de la aproximativ 25 de metri.

Spre finalul reprizei, Petrolul putea beneficia de o lovitura de pedeapsa. Joan Oriol l-a impins in careu pe Victoras Astafei, insa centralul Hategan a considerat ca a fost un duel umar la umar, lasand jocul sa continue.

Echilibrul de pe tabela s-a rupt, in minutul 60, cand Cristi Sapunaru a aparut bine la o lovitura de colt de pe dreapta si a impins mingea in poarta printr-o lovitura de cap din apropiere.

Trei minute a tinut avantajul gazdelor. Filipe Teixeira a restabilit egalitatea destul de rapid, cu o executie de toata frumusetea din preajma careului. Playmaker-ul lui Mircea Rednic a preluat frumos cu adversar in spate si a finalizat printr-un sut la care Buchta nu a gasit raspuns. Primul gol inscris de lusitan dupa 8 meciuri incheiate fara gol pentru "lupii galbeni". 

Dupa acest moment, cele doua formatii au parut mai interesate sa se apere decat sa forteze victoria, Rapid si Petrolul alegandu-se fiecare cu cate 1 punct.

Rapid: Buchta - Sapunaru, Borda, Cmovs, J. Oriol - Garai, Gecov - Joao Coimbra, Pancu (Meulens 58), Josl (E. Oriol 73) - Benson (R. Alves 83)

Petrolul: Pecanha - Alcenat, Geraldo Alves, Ipsa, Fanchone - Satli, Filip - Vasilache (N'Koyi 63), Kronaveter, Teixeira (Pastorini 90+2) - Astafei (Peteleu 81)

Arbitru: Ovidiu Hategan (Arad)

Cartonase galbene: N'Koyi 79

Cartonase rosii: -

Stadion: Valentin Stanescu (Bucuresti)

Spectatori: 8000



Egal echitabil in Giulesti intre Rapid si Petrolul