Liga 1

Egal ce nu ajuta pe nimeni

Gaz Metan Medias a terminat la egalitate confruntarea de pe teren propriu cu Otelul, scor 0-0, ratand astfel o buna sansa de a scoate capul din subsolul clasamentului. Florin Cernat a avut cele mai mari ocazii ale intalnirii. In urma acestui rezultat, Otelul este ca si retrogradata in esalonul secund.

Fotbalul afisat la Medias in prima parte a venit ca un preview al pericolului ce le paste pe cele doua formatii in sezonul urmator, si anume Liga a 2-a. Daca despre Otelul se poate spune ca este deja retrogradata, Gaz Metan se lupta cu sanse reale pentru ramanerea in primul esalon.

A fost nevoie de un sut extraordinar din lovitura libera al lui Florin Cernat (38) pentru ca meciul sa se mai anime. Executia mijlocasului oaspetilor a venit destul de tarziu, astfel incat scorul a ramas nemodificat la pauza.

Gazul putea beneficia de o lovitura de pedeapsa in prima repriza, dupa ce cipriotul Solomou a intrat neglijent, din spate, pe gamba lui Ciprian Petre.

La reluare, Alexandru Curtean nu a putut profita de o inexactitate a goalkeeperului advers. Lobul mijlocasului a trecut peste transversala.

In minutul 57, Florin Cernat a irosit cea mai mare ocazie a fostei campioane a Romaniei. Decarul Otelului a patruns in careu, l-a culcat pe Plesca si a trimis in singurul om aflat pe linia portii, Radu Zaharia.

Nu a fost ziua lui Cernat (66), din moment ce acesta a finalizat peste poarta o noua situatie de unu la unu cu Razvan Plesca.

Spre final, Dan Roman a fost aproape sa prinda vinclul (84), pentru ca mai apoi sa solicite penalti la un presupus hent comis de Dan Popescu (86).

Gaz Metan a ramas in inferioritate numerica, dupa ce Valentin Cretu a primit al doilea avertisment.

GAZ METAN: Plesca - Cretu, Velazquez (Elton 24), Muth, Buzean - Zaharia, Tahar (Bekoe 74) - Ciprian Petre, Curtean (C. Gheorghe 68), Al. Munteanu - Roman
Rezerve: Greab, Szilagy, Elton, Gheorghe, Llullaku, Figliomeni, Bekoe

OTELUL: Abraham - Solomou, Miron, Sissoko, Popescu - Helder, Cucu - Gradinaru (C. Stoian 90+1), Iorga (Al. Tudorie 90+3), Cernat - Popa (M. Leca 90+4)
Rezerve: Ma-Kalambay, Altama, Leca, Tatar, Milea, Stoian, Tudorie

Arbitru: Paul Unimatan (Zalau)

Cartonase galbene: Elton 76, V. Cretu 78/ R. Gradinaru 18

Cartonase rosii: V. Cretu 90+1

Stadion: Gaz Metan (Medias)



Egal ce nu ajuta pe nimeni