Liga 1

Dumitru Dragomir este incoltit si face dezvaluiri despre drepturile tv: "Am fost dat afara ca ei sa ia comisionul"

Dumitru Dragomir a facut joi seara declaratii dure. Incoltit in cazul drepturilor tv, Dragomir considera ca se vrea cu orice pret implicarea cluburilor, insa avertizeaza ca el nu va lasa lucrurile asa. Dragomir ameninta ca "va vorbi" si a inceput sa faca dezvaluiri din cazul drepturilot tv cesionate dupa plecarea sa de la LPF.

Dragomir s-a enervat dupa ce a primit informatii conform carora o casa de avocatura a trimis adrese din partea LPF catre toate cluburile din Liga 1, in care se cere ca acestea sa se constituie parte civila intr-un proces contra sa, in cazul comisionului de drepturi tv. Dragomir spune ca Adunarea Generala a LPF a hotarat in doua randuri, prin votul cluburilor, ca echipele din Liga 1 sa nu se consituie parte civila. Insa, acum, cluburile sunt fortate de o casa de avocatura sa intre in proces, contra vointei lor.

"Au fost existat doua Adunari Generale la LPF care au hotarat sa nu se constituie parte civila in procesul meu legat de comisionul drepturilor tv. Acum , LPF a facut inscrisuri cu adresa din partea unei case de avocatura pe care o voi da in judecata pentru abuz in serviciu. In aceste inscrisuri obliga cluburile sa se constituie parte civila in dosarul cu comisionul", a declarat Dragomir.

"Ce sens are asa ceva? Este o facatura! LPF cere asta. Eu am tacut si l-am lasat pe Gino in pace, dar de acum voi incepe si vorbesc, de acum o sa auziti multe din partea mea! Ce sens are sa insiste LPF, daca a fost acel vot? Este rautate. Eu am fost dat afara pentru comision, ca sa ia cei de acum de la Liga acel comision. Voi vorbi si se va cutremura tara. Nu stiu ce au raspuns cluburile la acea adresa, stiu ca au primit-o. Am fost dat afara abuziv, desi voiam sa fac licitatie, nu se dorea licitatia pentru ca sa ei a ei comisionul, sa se imparta si sa se duca in anumite locuri,la oameni puternici politic."

"Gino nu mai e sanatos la cap, ori cineva il impinge la greseli, ca sa izbucneasca aces scandal cu drepturile de televiziune!", a afirmat Dragomir la postul tv Sportro.

Drepturile tv ale Ligii 1 au fost cesionate in anul 2014 catre compania malteza Intel Sky Broadcast, fara licitatie, dupa ce Dumitru Dragomir a fost dat afara de la LPF, iar in locul sau a venit Gino Iorgulescu. Conform spuselor sale, aceste drepturi tv ar fi fost oferite fraudulos.

Dragomir este anchetat pentru alte drepturi tv, cele atribuite pe vremea cand era presedinte al LPF. El ar fi primit un comision de 2,5 milioane de euro din sumele platite de LPF de la RCS/RDS, compania care primise cele mai multe pachete de difuzare a Ligii 1, intre anii 2011-2014.

Procurorii afirma ca prejudiciul este in jur de 3 milioane de euro, sume de bani transferate in contul unor persoane interpuse fictive care, in fapt, au fost incasate de Dumitru Dragomir. O parte din bani au fost scosi cash de la bancile din strainatate si impartiti intre Dragomir si oamenii implicati. Banii proveneau din conturile LPF, din banii platiti de RDS/RCS.



Dumitru Dragomir este incoltit si face dezvaluiri despre drepturile tv: "Am fost dat afara ca ei sa ia comisionul"