Liga 1

Duckadam si Dinu au fost externati

Helmuth Duckadam si Cornel Dinu au fost externati vineri de la Spitalul de Urgenta Floreasca. Medicul Serban Bradisteanu a declarat ca cei doi pacienti sunt bine din punct de vedere fizic, însa a precizat ca sunt în convalescenta si trebuie sa urmeze multiple indicatii referitoare la stilul de viata.

 "Din punct de vedere clinic sunt bine, merg acasa. Sigur ca vom tine în continuare legatura pentru tratament medicamentos si pentru grija pe care o implica operatiile pe care le au. Sunt în convalescenta însa, nu trebuie tracasati. Au multiple indicatii referitoare la tratamentul medicamentos si la stilul de viata. Vor avea regim, sunt în posesia unor boli metabolice care vor trebui tratate tot restul vietii. De fapt aceste boli metabolice i-au adus în starea de a necesita interventii chirurgicale", a declarat Bradisteanu, la externarea celor doi fosti fotbalisti.

Presedintele de onoare al clubului Steaua, Hemuth Duckadam, a declarat ca va fi nevoit sa îsi schimbe stilul de viata în proportie de 70 la suta: "Are dreptate domnul doctor, cât esti tânar nu bagi în seama anumite stari. Domnul doctor Bradisteanu a avut o operatie foarte grea la mine, a urmat altor trei operatii. Bratul îmi e apoape perfect, îl simt, mi-a redat practic bratul si vreau sa-i multumesc pentru maiestria cu care a reusit sa faca acest lucru. Am foarte multe restrictii, viata mea se va schimba cel putin în proportie de 70 la suta, trebuie sa am grija sa-mi ordonez viata, am foarte multe medicamente de luat si analize de urmarit. Daca voi realiza asta voi avea satisfactia sa-mi vad crescând fata alaturi de mine si sunt convins ca voi reusi. Si în România sunt români care îsi fac datoria fata de noi toti, si cel mai elocvent exemplu este domnul Bradisteanu".

Fostul portar a fost încântat de faptul ca a putut împarti acelasi salon al Spitalului Clinic de Urgenta cu administratorul delegat al clubului Dinamo, Cornel Dinu. "Pentru mine a fost o satisfactie sa-l cunosc pe domnul Dinu, stiam ca e un om care are foarte multe de povestit. A fost o saptamâna în care am învatat foarte multe, chiar daca am o anumita vârsta. El s-a simtit sef de camera mai ales noaptea, când el nu putea sa doarma si eu sforaiam. Si punea mâna pe mine si îmi spunea sa ma întorc", a mai spus Duckadam.

Cornel Dinu a declarat ca va fi obligat sa respecte toate indicatiile impuse de medici "As putea comenta meciul alaturi de domnul doctor Bradisteanu. Tocmai pentru ca jucam cu turcii as încerca o metafora: eu am fost pe undeva în situatia lui Stefan cel Mare care venea la maica-sa sa-i ceara sprijin. Având un suflet extraordinar, domnul profesor a fost din nou aproape de mine. Sper sa înving. Sunt obligat sa fiu ascultator. Acum, problemele cardiace sunt stabilizate, mi-am revenit aproape complet. Acum sper sa am putere, pentru ca vointa avem toti", a spsu Dinu.

La rândul sau, Dinu s-a declarat onorat de faptul ca l-a avut coleg de salon pe Duckadam: "A fost o onoare prezenta lânga mine a singurului jucator român care are un record pe care nu-l va bate nimeni niciodata. Am descoperit un Helmuth Duckadam cu o cu totul alta constructie. Am avut si momente interesante, m-a acceptat ca sef de camera, eu fiind român si el neamt, ceea ce e unic în istoria României. Dar eu nu am facut ce au facut stramosii nostri, nu i-am întors de doua ori armele, l-am respectat si când îi mai sarea o branula ma duceam dupa sora de specialitate si i-o punea la loc. A fost o revelatie, apartinem unei educatii aparte, pentru mine a fost o fericire sa stau alaturi de el. Am descoperit un om de o puritate, sensibilitate aparte".

Administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, a fost internat la sfârsitul lunii septembrie în Spitalul Floreasca, pentru investigatii si reechilibrare, întrucât de mai mult zile nu îsi mai luase tratamentul. Dinu si-a neglijat tratamentul prescris de medici, s-a deshidratat si a acuzat o stare de lesin. El a fost transportat la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala si internat în Clinica de chirurgie cardiovasculara, dupa ce a acuzat o stare de rau si a sunat la ambulanta.

Potrivit surselor medicale citate, atât Helmuth Duckadam, care în 25 septembrie a fost operat pentru eliminarea unui anevrism arterial, cât si Cornel Dinu, internat din 30 septembrie, dupa ce i s-a facut rau întrucât si-a neglijat tratamentul administrat dupa operatia de by-pass coronarian la care a fost supus în urma cu un an, s-au recuperat bine, starea lor fiind buna.

În 2 octombrie, Helmuth Duckadam a fost transferat de la Sectia de terapie intensiva a Spitalului Floreasca din Capitala, unde a stat dupa interventia chiurgicala, în acelasi salon cu Cornel Dinu, "ca sa-ti tina de urât unul altuia", declarau pentru MEDIAFAX surse medicale.

 În 12 august 2011, Cornel Dinu a fost supus, la Spitalul Floreasca, unei interventii de by-pass coronarian. În 19 iulie 2011, administratorul delegat al FC Dinamo a facut infarct miocardic acut, atunci fiindu-i montat un stent.

Presedintele de onoare al FC Steaua, Helmuth Duckadam, a fost operat în 25 septembrie, pentru eliminarea cheagurilor de sânge de pe artera bratului drept si introducerea unei grefe pe portiunea de artera subtiata. El a fost diagnosticat cu insuficienta arteriala acuta la bratul drept.

Medicul Serban Bradisteanu declara, dupa ce l-a operat pe Duckadam, ca recuperarea acestuia ar putea dura saptamâni.

Bradisteanu preciza ca Duckadam va urma un tratament anticoagulant si, de asemenea, va trebui scazut colesterolul. Medicul a precizat ca pacientul este si "usor diabetic". "Un diabet tip II, va trebui sa se îngrijeasca, fara discutie", adauga medicul.



Duckadam si Dinu au fost externati