Liga 1

Doua penalty-uri au decis derby-ul dintre Pandurii si CFR

Pandurii Târgu Jiu a câstigat partida de pe teren propriu cu CFR Cluj, un meci extrem de tensionat, care a avut de toate, si goluri, si penalty-uri si eliminari. Scorul a fost deschis din penalty de Maxim, egalarea a venit de la Bastos, pentru ca Radut sa duca Pandurii în avantaj tot din lovitura libera de la 11 metri. Cadu a primit rosu în prelungiri pentru un fault dur.

Dupa o victorie superba în debutul acestui sezon de Champions League, CFR Cluj s-a ales cu un moral ridicat si pentru deplasarea de la Târgu Jiu. Ca si în meciul de la Braga, clujenii au preferat sa stea mai mult la cutie si sa muste de câte ori le-a fost data ocazia pe contraatac.

Bjelanovic s-a dovedit a fi principala sursa de pericol a ardelenilor, atacantul sârb având câteva ocazii uriase de gol în prima repriza. De cealalta parte, pe lista celor cu ocazii mari de gol s-au înscris mai multi jucatir, printre care Maxim, Radut sau Nistor. Valentin Lemnaru însa a fost autorul celei mai mari ratari, jucatorul Pandurilor trimitând cu forta în transversala în minutul 32.

Tensiunea ridicata a meciului s-a lasat cu victime pâna la pauza. Ioan Andone a fost trimis în tribune.

Doar doua minute au trecut de la startul reprizei a doua si echilibrul a avut de suferit. Cristi Balaj a acordat penalty pentru Pandurii în minutul 48, dupa ce Sepsi l-a tras evident pe Grigoras în careu. Maxim a transformat doua minute mai târziu de la punctul cu var si a dus echipa gazda în avantaj pe tabela.

Alte doua minute au trecut si ardelenii au revenit spectaculos în meci. Eroul CFR-ului de la Braga a iesit si acum la rampa, Bastos reusind egalarea în minutul 52, în urma unei faze personale de toata frumusetea.

Chiar daca deschiderea scorului ar fi trebuit sa aduca un joc mai alert, mai aerisit, meciul a continuat dupa scenariul primei reprize, cu Pandurii mai mult la minge si cu echipa din Gruia încercând sa întepe pe contraatac. În urma unei astfel de faze, Viorel Nicoara putea încerca sa duca pe CFR în avantaj, dar, dupa o cursa senzationala din propria jumatate a cazut usor în careul advers, jenat fiind de Ungurusan, si nu a obtinut nimic.

Au obtinut un al doilea penalty însa gorjenii, în minutul 78, dupa ce mingea trimisa cu capul de Mamele în careu a fost parata cu mâna de Gabi Muresan. Lovitura de pedeapsa a fost transformata de Mihai Radut, care a trimis în plasa chiar daca Felgueiras ghicise coltul.

Nervii au scapat de sub control în prelungiri. Tensiunea tot mai crescuta s-a lasat iar cu victime, Cadu fiind eliminat dupa ce l-a lovit fara minge pe Nistor. În minutul 96 clujenii au cerut un penalty dupa ce Camora a cazut în careu, dar arbitrul, aflat foarte aproape de faza, a lasat jocul sa curga fluierând apoi finalul.

Pandurii Târgu Jiu: Lazar - Ungurusan, Viera, Mamele, Vlad - Maxim (Rusu '87), Nistor, Radut - Grigoras, Lemnaru (Boutadjine '68), Ibeh (Matulevicius '59). Antrenor: Petre Grigoras.

CFR Cluj: Felgueiras - Ivo Pinto, Cadu, Rada, Sepsi (Nicoara '64) - G. Muresan, Godemeche (Luis Alberto '71) - Aguirregaray (Rui Pedro '86), Bastos, Camora - Bjelanovici. Antrenor: Ioan Andone.

Cartonase galbene: Viera '58 / Bjelanovici '28, Nicoara '71, Ivo Pinto '80, G. Muresan '90. Cartonas rosu: Cadu '90+4

Arbitri: Cristian Balaj (central) - Cristian Nica, Radu Ghinguleac (asistenti) - Florin Marcu (rezerva). Observatori: Cornel Sorescu, Paul Mincu.

 



Doua penalty-uri au decis derby-ul dintre Pandurii si CFR