Dinamo

Insolventa lui Dinamo sub lupa procurorilor

Sursă foto: fcdinamo.ro

Joi dimineata au avut loc mai multe perchezitii in Bucuresti si Ilfov la sediul unei case de avocatura si la mai multe sedii ale unor societati implicate in dosarul de insolventa al FC Dinamo Bucuresti.

''În cursul zilei de 9.01.2017, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, împreună cu lucrători de poliție din cadrul IGPR — DICE, efectuează trei percheziții domiciliare în municipiul București și județul Ilfov, la sediul unei societăți de avocatură, al unei societăți de insolvență și la domiciliul reprezentantului unei firme de insolvență, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de bancrută frauduloasă și bancrută simplă'', informează Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București pe site-ul oficial.

Aceeasi sursa precizeaza ca, "în cadrul procedurii de insolvență a societății Dinamo 1948 SA, în momentul în care a fost întocmit planul de reorganizare, inventariere și evaluare a activelor aflate în patrimoniu, a fost ascunsă o parte din activele societății aflate în insolvență, calculate la valoarea contabilă netă de peste 18.498.000 lei, în scopul de a frauda creditorii societății".

Dinamo reactioneaza

"Având în vedere comunicarea efectuată de Poliţia Română, potrivit căreia astăzi au loc investigaţii legate de procesul de insolvenţă a FC Dinamo Bucureşti, facem următoarele precizări: Societatea noastră cooperează cu cei în drept pentru lămurirea tuturor detaliilor legate procesul de insolvenţă al FC Dinamo Bucureşti", se arata in comunicatul celor de la Dinamo.

"Suntem ferm convinşi că rezultatul final al acestor cercetări va confirma legalitatea şi corectitudinea procesului de insolvenţă prin care Dinamo Bucureşti a trecut recent. Avem această convingere cu atât mai mult cu cât, pentru realizarea acestui proces complex reprezentat de procedura de insolvenţă, pe lângă eforturile noastre, au fost angrenaţi şi unii dintre cei mai buni specialişti din domeniu. Eforturile clubului şi ale echipelor de specialişti cu care am lucrat au dus la salvarea unui club de tradiţie al fotbalului românesc", se mai arata în comunicatul citat. 

Clubul Dinamo avea inaintea intrarii in insolventa datorii de 78 de milioane de lei, dintre care 20 de milioane erau catre Ministerul Finantelor Publice. 

Dinamo este singurul club din Liga 1 care a iesit din insolventa pastrandu-si un nivel decent de competitivitate sportiva.



Insolventa lui Dinamo sub lupa procurorilor