Dinamo

Jese la Dinamo: un fake news preluat de aproape toată presa (video)

Transferul lui Jese Rodriguez la Dinamo a fost un fake news bine programat și contruit. Fără să verifice informația, presa de sport din România a înghițit informația fără să verifice nimic și de fapt și-a dezinformat cititorii. Cel care a realizat acest fake news cu scopul de a păcăli o presă din România care nu verifică nimic a explicat cum a făcut. Dacă orice jurnalist ar fi pus mâna pe un telefon, în două minute s-ar fi lămurit că totul este o minciună și că așa ceva nu merită scris pentru public. Iar asta se întâmplă zi de zi.

În goana pentru a da primii știrile fie ele și greșite, cu niște redacții decimate, formate din studenți și persoane în majoritate fără diplome de Jurnalism, siteuri mari precum Gsp, Prosport, Digisport și altele au preluat acest fake news fără să clipească. Nici un angajat de la aceste publicații nu a pus mâna pe un telefon să verifice. Mai mult, nici o publicație nu a pus un semn de întrebare la final și să menționeze în știre faptul că se discută despre un zvon neconfirmat.

Nu există coordonatori de redacție care să aducă valoare informației (sau dacă există nu îî interesează), totul este pe repede înainte și scris pe genunchi de persoane în majoritate fără studii de specialitate, fără vocație - pe care, dacă ai discuta la masă cu ele, nici nu le-ai băga în seamă.

Persoana care a construit acest fake news a explicat mai jos cum a realizat totul, este interesant de văzut. Și acum vă dați seama și de campania din pandemie cum a fost realizată, exact la fel, doar că alții au fost cei care au alimentat-o pentru presă. E drept, în cazul pandemiei presa a închis deliberat ochii, cu Jese doar s-a păcălit - dar în ambele cazuri cititorii au fost de fapt cei păcăliți. 

Onlinesport.ro nu a preluat nici informațiile despre Jese și nici nu a susținut injectarea oamenilor cu seruri ARNm sintetic.

Știrile din presa din România au ajuns să nu mai aibă aproape nici o credibilitate.



Jese la Dinamo: un fake news preluat de aproape toată presa (video)