Dinamo

Inca o victorie lejera in amicale pentru cainii rosii

Dinamo a învins cu 5-1 anonimii de la USK Anif, echipa din liga a treia austriaca în al doilea meci amical din aceasta vara. Golurile dinamovistilor au fost marcate de Axente, cu doua reusite, Curtean, Platini si Markus.

Dupa ce si-au facut încalzirea cu cei de la Klagenfurt, Dinamo urmarea sa înscrie macar tot atâtea goluri în meciul amical cu o alta echipa modesta din Austria, USK Anif. Planurile trupei lui Dario Bonetti n-au fost departe sa se îndeplineasca, Dinamo dominând meciul fara probleme.

Scorul a fost deschis înca din minutul 5, dupa o gafa a apararii austriece de care a profitat Axente. Alte 5 minute au trecut si Dinamo conducea cu 2-o, în urma unei noi erori a defensivei adverse de care au profitat Homei si Tucudean, primul fiind responsabil cu pasa decisiva iar al doilea cu golul.

Putea sa fie 3-0 pentru Dinamo înca din minutul 21, când Axente a obtinut un penalty. Curtean a ratat însa incredibil de la punctul cu var, portarul austriac ghicind coltul. S-a facut, totusi, 3-0 putin dupa pauza. Dinamo a primit o infuzie de jucatori proaspeti, printre care s-a aflat si Michel Platini, care a înscris în minutul 58 al treilea gol al câinilor rosii, cu o lovitura de cap imparabila.

Adrian Markus, jucator venit în aceasta vara în Stefan cel Mare de la FC Bihor, a dus scorul la 4-0 cu 20 de minute înainte de final, dupa o faza personala pe partea dreapta finalizata cu un lob superb peste portarul advers. Defensiva alb-rosilor a fost surprinsa, însa, câteva minute mai târziu si Anif a redus din diferenta prin reusita lui Elvis Alibabic.

Meciul nu s-a încheiat înainte ca Mircea Axente sa încununeze cu înca un gol evolutia buna din acest meci. Fostul jucator al Timisoarei a reusit dubla în minutul 88, cu un sut sec din doar 2 metri, dupa o pasa venita de pe stânga.



Inca o victorie lejera in amicale pentru cainii rosii