Dinamo

Dinamo iese cu capul sus din duelul stelar cu Barcelona

Dinamo a scapat onorabil în meciul cu FC Barcelona, fiind înfrânta doar cu 2-0. Lionel Messi a deschis scorul în chiar primele minute, iar Afellay a punctat pe final. Dinamo a avut multe momente bune în partea secunda si ramane cu marele merit de a fi adus una dintre cele mai bune echipe din lume (alaturi de cel mai bun jucator de fotbal al momentului si nu numai - Messi) la Bucuresti.

Barcelona a aratat ca îi respecta pe români si a aliniat o echipa plina de vedete. Messi si Xavi au fost numele principale, în timp ce Puyol si Iniesta au început ca rezerve din cauza unor probleme medicale.
 
De partea cealalta, Bonetti a aliniat un sistem 4-5-1, cu jucatori de viteza în încercare unui contraatac decisiv.
 
Dinamovistii au început însa meciul practic de la 0-1, deoarece Messi a deschis scorul dupa doar patru minute. "Câinii" au fost tradati de emotii, au pierdut usor o minge la marginea careului, iar Messi a sutat impecabil la coltul lung.
 
Golul primit nu a schimbt desfasurarea jocului. Dinamo a trecut de centrul terenului abia în minutul 12, iar primul sut la poarta lui Valdés a fost trimis de Tucudean în minutul 25.
 
În rest, Barcelona si-a facut jocul obisnuit, cu pase multe si Messi cautat în toate pozitiile din careu.
 
Starul argentinian a fost cel mai periculos jucator de pe teren, iar pâna la pauza a mai ratat doua ocazii bune, în minutele 29 si 42.
 
Alexis Sanchez a fost si el aproape de gol în minutul 34, dar sutul sau s-a dus putin alaturi.
 
În partea secunda, Barcelona a mai oprit motoarele, chiar daca pe teren au intrat si Iniesta si Villa, iar Dinamo a contat mai mult în joc.
 
Tucudean si Rus au ratat cele mai mari sanse ale "câinilor", vârful lui Dinamo fortându-l serios pe Valdés cu o lovitura de cap.
 
Dinamo a pierdut în cele din urma meciul cu 2-0, dupa un lob al lui Afellay in prelungiri, însa pe fondul relaxarii putea scoate chiar mai mult.

La partida de pe Arena Nationala au asistat aproximativ 35.000 de spectatori.

La meci a fost prezent si actorul american Andy Garcia, aflat la Bucuresti pentru filmarile la pelicula "What About Love". De asemenea, în tribune s-au aflat, printre altii, presedintele interimar Crin Antonescu, fostul presedinte Emil Constantinescu, primarul Sectorului 2 al Capitalei, Neculai Ontanu, si fostii jucatori de tenis Ion Tiriac si Ilie Nastase.

Atacantul David Villa a revenit pe teren dupa aproximativ opt luni de absenta, dupa ce si-a fracturat tibia stânga.

Dinamo Bucuresti: Balgradean - Nica (Galchev '86), D. Grigore (Scutaru '85), Koulibaly (Luchin '61), Pulhac (Musat '64) - C. Matei (L. Rus '67), Curtean (Axente '57), C. Munteanu, Boubacar, Alexe (Issa Ba '46) - Tucudean (Danciulescu '77). Antrenor: Dario Bonetti.

FC Barcelona: Valdes - Dani Alves (Montoya '46), Pique (Mascherano '46), Bartra (Fontas '63), Jordi Alba (Adriano '46) - Xavi (Ilie '63), Busquets (Sergi Roberto '46, Villa '73), Fabregas (Iniesta '46) - Pedro (Tello '63), Messi (Rafinha '77), A. Sanchez (Affelay '46). Antrenor: Tito Vilanova.

Cartonas galben: Issa Ba '74.

Arbitri: Cristian Balaj (central) - Zoltan Szekely, Iulian Radu (asistenti) - Cristina Bujor (rezerva).



Dinamo iese cu capul sus din duelul stelar cu Barcelona