Dinamo

Dinamo primeste o mana intinsa din partea FRF

Suporterii dinamovisti pot rasufla usurati cel putin pentru o perioada in ceea ce priveste licentierea echipei pentru sezonul viitor.

In sedinta de joi a Comitetului Executiv al FRF s-a hotarat prelungirea perioadei in care cluburilor pot achita datoriile acumulate, astfel incat procesul de licentiere pentru sezonul urmator sa nu fie afectat.

Dinamo se numara printre cluburile care beneficiaza din plin de aceasta prelungire, suporterii din programul DDB facand eforturi uriase pentru a aduna suma necesara obtinerii licentei.

“La propunerea administratiei de licentiere ne dorim sa venim in sprijinul cluburilor care isi doresc licenta UEFA, de Liga 1 sau certificare de Liga 2.

“Am modificat, astfel, regulamentul de licentiere si am creat mai multe posibilitati. Am dat mai mult timp pentru ca formatiile sa poata achita integrali datoriile aferente anului trecut”, a declarat Razvan Burleanu intr-o conferinta de presa organizata in conditii speciale la Casa Fotbalului.

Aceasta inseamna ca echipele care solicita licenta pentru Liga 1 trebuie sa-si achite toate datoriile pana la data de 30 aprilie.

Practic, Dinamo a obtinut o luna in plus pentru a aduna suma necesara licentierii.

Redam mai jos modificarile aparute in Regulamentul National de Licentiere a Cluburilor si de Fair-Play Financiar, potrivit unui comunicat al FRF:

“Valoarea totală a datoriilor restante, la 31 martie 2021 către angajați și asigurările sociale/autorități fiscale (în baza obligațiilor contractuale sau legale față de angajați/asigurări sociale/autorități fiscale apărute înainte de data de 31 decembrie a anului anterior celui în care se solicită licența) ca procent din cheltuiala totală cu salariile si contribuțiile către asigurările sociale/autoritățile fiscale, aferentă angajaților definiți la art 47 punctul 4, literele a și b este mai mică sau egala cu 15%. Cheltuiala totală cu salariile si contribuțiile către asigurările sociale/autoritățile fiscale este cea prezentată în situațiile financiare auditate ale anului 2020.

“În cazul în care solicitantul de licență de Liga 1 încalcă prevederea de la lit. a) de mai sus, acesta trebuie să demonstreze că, până la 29 aprilie 2021, datoriile restante la data 31 martie care excedă cuantumul de 15%, către angajați/asigurările sociale/autoritățile fiscale în baza obligațiilor contractuale și legale privind angajații, au fost plătite sau creditorii au acceptat în scris prelungirea termenului de plată ale acestor datorii după data de 30 aprilie".



Dinamo primeste o mana intinsa din partea FRF