Dinamo

Dinamo are un nou antrenor

Sursă foto: https://www.facebook.com/DinamoBucurestiOfficial/

Formația din Ștefan cel Mare i-a găsit înlocuitor lui Ovidiu Burcă, tehnician de care Dinamo s-a despărțit după înfrângerea din derby-ul cu FCSB.

Croatul Željko Kopić este tehnicianul ales să conducă pe Dinamo în tentativa de a salva sezonul.

Željko a fost la prima aventură la un club mare și a rămas cel mai longeviv antrenor al formației Slaven Belupo în istoria de 110 ani a clubului și a ajuns în finala Cupei Croației în sezonul 2015-2016, una dintre cele mai mari performanțe din istoria clubului. Apoi a continuat la Hajduk Split în sezonul 2017-2018, pe care a dus-o, la rându-i, în finala Cupei. În 2018 a preluat Pafos FC, în prima ligă din Cipru, unde a fost foarte apreciat, câștigând un premiu de ‘’Coach of the Month’’ și a reușit victorii mari împotriva unor cluburi mari, precum Apoel, Omonia sau AEK.

La întoarcerea în Croația, a devenit director de Academie la Dinamo Zagreb, una dintre cele mai productive școli de fotbal din întreaga lume. În decembrie 2021, a fost ales la cârma clubului Dinamo Zagreb, unde a obținut 7 victorii consecutive în HNL Croația și a obținut remarcabila victorie împotriva celor de la West Ham, prima a unui club croat împotriva unui club englez pe terenul britnicilor din istorie. De asemenea, a învins Sevilla în fazele eliminatorii Europa League. La finalul acelui sezon, Dinamo Zagreb a câștigat campionatul Croației.

La Botev Plovdiv a petrecut doar câteva luni, luând echipa de pe ultimul loc și a redresat corabia, părăsind clubul de pe locul 10, cu o eficiență foarte bună în scurta perioadă de timp petrecută acolo.

Fiind fost director de Academie, Željko a lăsat amprenta asupra multor cluburi prin identificarea talentului tânăr, care în viziunea sa trebuie promovat la echipa mare, fiind și un metodist foarte dezvoltat.



Dinamo are un nou antrenor