Dinamo

Dănuț Lupu, condamnat la 7 luni închisoare cu executare

Fostul jucător al lui Dinamo și al echipei naționale de fotbal a României, Dănuț Lupu, a fost condamnat la 7 luni de închisoare cu executare, pentru conducerea unui automobil fără permis valabil.

Sentința nu este definitivă. El nu va intra acum la închisoare, ci doar dacă în urma recursului deja formulat la Curtea de Apel București se va menține decizia primei instanțe, de la Judecătoria Cornetu.

Lupu (56 de ani) a afirmat că s-a suit la volan fără permis deoarece a avut o problemă urgentă de sănătate și a trebuit să se ducă la spital.

Nu este prima oară când Lupu a fost prins fără permis, el avea deja o condamnare cu suspendare pentru conducere repetată fără permis.

„Am fost nevoit (n.r. să merg cu mașina fără permis). Pur și simplu mă duceam la spital. Îmi era rău, și martorii au declarat același lucru. Acum, știți cum e în viață, chiar dacă faci anumite greșeli, eu spun că dacă le faci în interes de sănătate… Până la urma urmei e greșeala mea”, a declarat Lupu pentru publicația Gândul

Magistrații Judecătoriei Cornetu au arătat, în motivarea deciziei de condamnare, că, la data de 30 iulie 2020, în jurul orei 11:40, Dănuț Lupu a fost prins de un echipaj de poliție în timp ce conducea un Volvo, deși avea permisul de conducere anulat.

Documentele transmise de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor au indicat faptul că Dănuț Lupu nu mai avea permis din 30 aprilie 2001, acesta fiind anulat printr-o hotărâre judecătorească, din cauza conducerii autovehiculului în stare de ebrietate.

Lupu a încercat să își recupereze permisul de nenumărate ori, dar nu a mai reușit, deoarece a picat mereu la examentul teoretic, unde nu a reușit niciodată, de peste 22 de ani, să obțină peste 22 de puncte, minimul necesar pentru a trece la proba practică.



Dănuț Lupu, condamnat la 7 luni închisoare cu executare